Szakértő: Már egyetértenek az érintett országok a migráció kezelésében

2018. június 16. 09:49

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint Ausztria, a V4-ek és az új olasz kormány bevándorláspolitikája közeledik egymáshoz.

2018. június 16. 09:49

A közvetlenül érintett országok egy része már nagy vonalakban egyetért a migráció kezelésében, a probléma a részletekben rejlik – mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

Ausztria, a V4-ek és az új olasz kormány bevándorláspolitikája közeledik egymáshoz, lényege az az alapvető igazság, hogy könnyebb megvédeni a határokat, mint eltávolítani a már az ország területére belépett migránsokat – magyarázta a szakértő.

Kérdés azonban, hogy például a tengeri határokon feltartóztatott migránsokat hová, melyik országba toloncolják vissza – jegyezte meg Gyarmati István.

Úgy vélte, az alapelvekben sem lesz mindig könnyű megtalálni az összhangot. Például az új olasz kormánynak az a megközelítése, hogy nem akarnak beengedni illegális migránsokat, támogatható, de az automatikus és kötelező bevándorlási kvótákra vonatkozó felvetésük már kevésbé – fűzte hozzá.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Babivadász
2018. június 16. 15:36
"Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint Ausztria, a V4-ek és az új olasz kormány bevándorláspolitikája közeledik egymáshoz." Hol és mikor találkoztak? Kik vettek részt a tárgyaláson ?? Miben állapodtak meg? Mikor jönnek össze legközelebb? :D
zakar zoltán béla
2018. június 16. 12:46
Patáshatás csatás
pitypang1125
2018. június 16. 12:13
Aki engedély és főleg papírok nélkül jön, az örüljön hogy minimum nem verik össze.
röviden
2018. június 16. 11:48
A probléma mindig a részletekben rejlik. Ilyen aprócska részlet, hogy a korábbi, katasztrofális gyakorlat "eredményét" (Ausztria és Olaszország) mennyire kell és lehet rálőcsölni a többiekre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!