Elnapolták az USA miatt a palesztinok védelméről szóló szavazást az ENSZ BT-ben

2018. június 01. 09:04

Elnapolta az ENSZ Biztonsági Tanácsa a szavazást arról a javaslatról, amely a palesztinok védelmére szólítaná fel a világszervezet tagállamait.

2018. június 01. 09:04

Elnapolta csütörtökön este az ENSZ Biztonsági Tanácsa a szavazást arról a javaslatról, amely a palesztinok védelmére szólítaná fel a világszervezet tagállamait. A BT-határozattervezet a Gázában és a megszállt Ciszjordániában élő palesztinok védelméről szól, az Egyesült Államok azonban változtatásokat kíván a szövegben, ezért halasztották el a voksolást.

A döntést Manszúr al-Otaibi, Kuvait nagykövete jelentette be a világszervezet székházában tartott rövid tájékoztatón. A diplomata elmondta: az amerikai ENSZ-nagykövet a szavazás előtti utolsó pillanatokban terjesztette elő javaslatait. Ezek mibenlétéről azonban a kuvaiti nagykövet nem közölt részleteket.

A határozattervezetet két héttel ezelőtt Kuvait terjesztette elő. A tervezet első változatában a palesztinok védelmét biztosító nemzetközi misszió létrehozását javasolták, utalva egyebek közt arra, hogy izraeli katonák mintegy hatvan palesztin tüntetőt öltek meg a gázai határnál kitört összecsapásokban május közepén. A BT-ben lezajlott heves vita után azonban a végleges változatban ez nem szerepelt. A szavazásra bocsátandó tervezet csupán felszólított volna arra, hogy „palesztin civilek biztonságát és védelmét garantáló intézkedéseket kell fontolóra venni”, és az ENSZ főtitkárának, António Guterresnek jelentést kellene előterjesztenie egy lehetséges „nemzetközi védelmi mechanizmusról”.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2018. június 01. 19:45
A palesztin civilek védelme érdekében a legfontosabb az lenne, ha megakadályoznák, hogy az iszlamisták föláldozzák őket a harcosaik védőpajzsaként. Tartok tőle, hogy az ENSZ nem erre gondol ...
zakar zoltán béla
2018. június 01. 15:48
Ruha-tka
A teremburáját
2018. június 01. 12:07
A palesztinok hetven éve nem dolgoznak, segélyen élnek, hadakoznak Izraellel (tönkretették Libanont és megpróbálták Jordániával is), ahelyett hogy felépítették volna a saját államukat. Háborús veszteségeiket szaporaságukkal pótolják, de a felnövő generációknak még a nagyszüleje sem látott senkit dolgozni a saját területükön! Telepeiket is önkéntesek épitették fel, ezért is nem becsülik meg őket s onnan rakétázzák az izraeli területeket, tudván hogy mi következik utána. Gyerekeiket eleve élősködőknek terroristáknak nevelik. Mindezt az ENSZ égisze alatt.
Akvínói akvavit
2018. június 01. 09:19
Kedves USA, a nyelvetek már annyira Izrael-szaros, hogy már kevés több fekália fér rá a szájatok állandó nyitvatartását kényszerítve. Amin Magyarország leantiszemitázása is kiömlik. Mint Cornstein nevű budapesti nagykövetfaszotok már jelezte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!