Fogy a népesség, de a kormányt nem érdeklik a gyerekek

2017. július 11. 09:25

A gyermekvédelmi és örökbefogadási helyzetet tekintve több mint képmutatóan hatnak a család fontosságát kommunikáló és az örökbeadást propagáló kormányzati kampányok.

2017. július 11. 09:25

„2016-ban új törvényi szabályozás született, aminek hatására még könnyebb elszakítani a gyermekeket a családjuktól. A gyermekvédelmi törvény szerint senkit nem lehet elválasztani a családjától azért, mert a szülők szegények; tavaly viszontbevezették azt a szabályozást, ami szerint akkor is kiemelhető a családjából a gyermek, ha a szülő nem tud együttműködni az egészségügyi vagy oktatási intézmény munkatársaival. Így olyan esetekben, amikor a család együttműködése akadályoztatott, de egyébként a gyermek nincs valódi veszélynek kitéve, a gyámügyesre van bízva, hogy kiveszi-e a gyermeket a családból vagy segítséget biztosít számukra. Mindez rengeteg indokolatlan kiemelést eredményez, főleg a szegény családokban, mivel
könnyebb kivenni a gyereket a családból, mint megkeresni a probléma gyökerét és teljeskörű segítséget nyújtani ahhoz, hogy a gyermek számára a családon belül teremtsék meg a megfelelő környezetet és lehetőségeket.

Az évente 2000 örökbefogadásra váró gyermek nagyja a közhiedelmekkel ellentétben nem árva vagy elhagyott, hanem a családjából kiemelt. Ezen gyermekek közül évente csak 750-800 gyermeket fogadnak örökbe, ugyanis a 3 év felettiek és a cigány gyerekek már nem olyan keresettek az örökbefogadás során. Az örökbefogadás esetében a legjobb a családnak és a gyermeknek is, ha minél előbb végbemegy az egymásra találás. E tekintetben volt némi előrelépés, a régen pár évig is eltartó folyamat mára gyorsult valamit, de még van hova fejlődni. Az egymásra találást segíti az is, ha minél több örökbefogadó vár gyermekre, hiszen több család és egyedül gyereket vállalni akarók közül könnyebb megfelelő otthont találni. Ezért is fontos, hogy a bejegyzett élettársként élő meleg pároknak is legyen lehetősége az örökbefogadásra.

A gyermekvédelmi és örökbefogadási helyzetet tekintve több mint képmutatóan hatnak a család fontosságát kommunikáló és az örökbeadást propagáló kormányzati kampányok.”

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2017. július 12. 10:08
Ez a Momentum bagázs remélhetőleg pár év múlva csak egy felejthető momentum lesz Magyarországon.Minden megnyilvánulásuk romboló, kártékony.
béla 60
2017. július 12. 07:46
Azok még nem szavaznak .
1120
2017. július 12. 01:56
Ekkora hangzatos címmel előjönni...és közben egészen másról beszélni. Az SZDSZ a kanyarban sincs, gyerekek... Akárki akármit mond: 1990 óta EGYETLEN kormány sem tett annyit a gyerekekért, meg a gyerekes családokért, mint ez. Kétgyerekes családapa vagyok. Tudom. Nektek még nincs családotok, vagyis csak gyerekként lehet családi élményetek. Habár néhányat közületek mintha nem is anya szült volna...
néhai Ch.Pilot
2017. július 12. 00:39
De titeket igen, ugye pedofil Momentumos állatok?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!