Trump tweetben ígérte be a fegyverkezési versenyt Putyinnak

2016. december 23. 09:23

Donald Trump egy nap alatt három tweettel is komoly vitákat váltott ki a CNN szerint: először izraei kérésre Obamáékat próbálta rávenni egy Izraelt elítélő ENSZ-nyilatkozat vétójára; aztán Putyin orosz elnök szavaira reagálva ígért több nukleáris fegyvert; majd megígérte, hogy olcsóbb vadászgépeket vesz meg – emiatt viszont veszélybe került egy csomó ember munkája.

2016. december 23. 09:23

Nem tétlenkedett az elmúlt napon Donald Trump megválasztott amerikai elnök – írja a CNN. Először az izraeli kormány kérésére igyekezett rávenni az Obama-kormányt, hogy vétózzanak meg egy ENSZ BT-határozatot, amely elítéli az izraeliek betelepítési programját:

Ez után Vlagyimir Putyin Moszkvában elhangzott beszédére reagált, amiben az orosz elnök arról beszélt, hogy olyan rakétarendszereket kell létrehozni, amelyek képesek Oroszország ellenfeleinek rakétaelhárító rendszerein áttörni. Trump valószínűleg ennek kapcsán írta azt, hogy az USA-nak növelnie kell a nukleáris arzenálját:

Végül a megválasztott elnök arról tweetelt, hogy lecserélné a Locckheed Martin által gyártott vadászgépeket a Boeing gépeire, mivel előbbi cég túl drágán gyártja ezeket:

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2016. december 24. 04:32
egy dolog azonban elgondolkodtató, ma a világ két atomhatalmának élén tanulatlan, félprimitiv, erőszakos , alvilági bandita osztja majd az igazságot. Vajon tuléli e ezt a világ??
Bástyaelvtárs
2016. december 23. 22:54
az izrael barát putyint fenyegető Trump... :) Akik eddig álló f@sszal tapsoltak neki a sok fideszbirka, szép csendesen elkopik a lelkesedésük...
TonyKann
2016. december 23. 16:59
A FAS szerint (Federation of American Scientists) USA és Orosz raktárakban 4500-4700 robbanófej van, azonnal bevethető, készenléti állapotban 1790-1750 db. Hát valóban az overkillhez ez nem elég???
opht
2016. december 23. 16:24
tette
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!