Nyugiszobát alakítottak ki egy általános iskolában

2016. október 05. 20:15

A rosszalkodó diákokat büntetés helyett átküldik meditálni az erre a célra kialakított terembe.

2016. október 05. 20:15

Már évezredek óta tudjuk, hogy a meditációs gyakorlatok jó hatással vannak a testre és a lélekre egyaránt, kortól függetlenül. Aki gyakran meditál, az jobban, hosszabban tudja figyelmét összpontosítani, és nehezebben jön ki a sodrából.

Hogy nem jutott még eszébe senkinek, hogy ezeket az áldásos hatásokat egy iskolában használja ki?!

A baltimore-i Robert W. Coleman Általános Iskolában nemrégiben alakítottak egy meditációs szobát a gyermekek ízlésének megfelelően. A kellemes, tompa fénnyel megvilágított teremben szakember vezetésével végeznek a gyerkőcök légző- és egyéb gyakorlatokat. Ha egy kisdiák az órán fegyelmezetlenül viselkedik, „büntetésképpen” a meditációs szobába küldik fekete pont, intő vagy beírás helyett. A módszer bevezetése óta egyetlen tanulót sem kellett eltanácsolni az iskolából a magatartása miatt.

A hasonló, holisztikus programokat kidolgozó és alkalmazó iskolák száma világszerte egyre nő. Vajon mikor jön el nálunk is az az idilli állapot, amikor a terem sarka vagy az igazgatói iroda helyett a meditációs szobába irányítják a rendbontókat?

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hirvi
2016. november 27. 01:22
egy gyereknek az is büntetés, ha egy szobába kell vonulnia felnőtt felügyelete mellett és légzéstechnikákat meg meditációs fogásokat gyakorolnia. Szerintem ez annyiban különbözik a fekete ponttól, hogy ennek van elrettentő ereje, míg a beírásnak nincs. Persze, jó oldala még, hogy megpróbálja valamilyen módon kezelni a problémát: lenyugtatni a gyereket. Más kérdés, hogy nem biztos hogy én is pártolnám, ha keleti vallásokat gyakoroltatnák az iskolában meg kozmoszból jövő energiákkal és hasonlókkal tömnék a gyerekek fejét, de az ötlet, hogy legyen egy nyugi szoba, nem rossz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!