Moszkva olyan rakétákat fejleszt, ami áthatol az amerikai rakétapajzson

2016. május 10. 12:59

Az amerikai rakétavédelmi rendszerek Európába telepítésével indokolja az orosz stratégiai rakétaerők parancsnoka, hogy Moszkva olyan új interkontinentális ballisztikus rakétákat fejleszt ki, amelyek képesek áthatolni az amerikai rakétapajzson.

2016. május 10. 12:59

Oroszország olyan új interkontinentális ballisztikus rakétákat fejleszt ki, amelyeknél külön figyelmet fordítanak arra, hogy képesek legyenek áthatolni az amerikai rakétapajzson – mondta a TASZSZ állami hírügynökség által kedden közölt nyilatkozatában az orosz stratégiai rakétaerők parancsnoka. Szergej Karakajev vezérezredes hangsúlyozta, hogy Moszkva a jelenlegi és a jövőbeni rakétapajzson áthatolni képes eszközeinek tökéletesítésén dolgozik. Indoklásként rámutatott, hogy az Egyesült Államok nem mondott le a rakétavédelem fejlesztéséről, beleértve a rendszer elemeinek Európába telepítéséről sem.

A parancsnok szerint interkontinentális rakéták áthatoló képességét egyebek között a gyorsulási fázis lerövidítésével, új típusú, nehezen kiszámítható röppályájú robbanótöltetekkel és új eszközökkel lehet fejleszteni. Elmondta, hogy az Európába telepítendő amerikai rakétavédelmi rendszer jelentette fenyegetés nem csökkenti kritikus mértékben a folyamatos fejlesztés alatt álló orosz hadászati rakétaerők harcképességét.

A tábornok szerint 2021 végére a stratégiai rakétaerők mintegy felét már Jarsz típusú (NATO-jelzése: RS-27 Mod 2) rendszerek adják majd. Karakajev úgy nyilatkozott, hogy Oroszország nem tervezi új, jelentősebb rakétakísérleti telepek létesítését, de mobil teszteszközök alkalmazását nem zárta ki.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2016. május 12. 22:12
"Te már megint az oroszoknak válaszolgatnál rakétákkal, amikor azok meg sem szólaltak." Tudnád idézni tőlem azt, amire ez válasz??? Ez is nagyon szép, úgyhogy muszáj idéznem: "Európát nem az orosz rakétáktól kell megvédeni, mert Oroszország is része Európának. Önmagukat nem fogják rakétázni." Te tényleg azt hiszed, hogy Európa csak Oroszországból áll???? Amúgy az elvtársaknak éppen az a bajuk, hogy az amerikai rakétapajzs megvédené az orosz rakétáktól Európát. Neked ebből pedig az jön le, hogy az oroszoknak eszükbe nem jutna rakétát küldeni ide. Szerinted akkor miért tiltakoznak ez ellen?? Ehhez az észjáráshoz csak gratulálni tudok!!! Neked nagyon nehezen áll össze a valóság. Amúgy a cikk a rakétapajzsról szól. Ehhez mi a pejparipa pimpili köze van a migránsoknak??? Elárulnád az összefüggést?? Jobbik nélkül szebb a Jövő!
Paskai
2016. május 10. 23:14
A sok agyhalott az orosz agressziónak csápol. Hiába, a hülye semmiből nem képes tanulni.
=nessuno=
2016. május 10. 22:53
Az USA és Európa biztonsága azonos a saját biztonságunkkal. NATO tagok vagyunk, ideje lenne megérteni. A Varsói Szerződésnek vége, mellőzzük a ruszkiknak való drukkolást!
vigyor
2016. május 10. 20:43
Hát ne fejlesszen ilyet. Fejlesszen olyat, amivel az amcsikat direktbe lőheti, olyat ne fejlesszen, aminek a végén mondjuk mi vagyunk és nem az amcsik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!