Édesanyja és bátyja is beszáll Jeb Bush kampányába

2016. február 05. 21:36

Jeb Bushnak eddig nem sikerült valami jól az elnökjelölti kampánya, ezért most stratégáit váltott: csütörtökön este New Hampshire állam egyik városában az édesanyjával, a republikánusok körében még mindig népszerű egykori first ladyvel, Barbara Bush-sal jelent meg a kampányrendezvényén. Bátyja, George W. Bush pedig majd Dél-Karolinában csatlakozik hozzá, de már most is kiállt öccse mellett egy kampányvideóban.

2016. február 05. 21:36

Kampánystratégiát váltott a volt amerikai elnök öccse, Jeb Bush korábbi floridai kormányzó, aki a republikánusok soraiban indul az elnökjelöltségért: miután eddig nem szerepelt túl jól sem a népszerűségi listákon, sem az iowai jelölőgyűlésen, most először fordult elő, hogy édesanyja is beszállt a kampányba, bátyja, a volt amerikai elnök pedig jelezte, hogy nyilvánosan is támogatja majd őt. Az iowai jelölőgyűlésen Jeb Bushnak alig sikerült a voksok három százalékát begyűjtenie. Már akkor, a voksolás éjszakáján megígérte: nem adja fel, nem száll ki a küzdelemből az elnökjelöltségért, és mindenekelőtt változtat a kampányán.

Ennek jegyében történhetett, hogy csütörtökön este New Hampshire állam egyik városában az édesanyjával, Barbara Bushsal – az egykori first ladyvel – jelent meg a kampányrendezvényén. A kilencvenedik életévét betöltött Barbara Busht támogatni kellett az emelvényre, s nem is mondott hosszú beszédet. Jószívűnek és okosnak nevezte a fiát, s közölte: „szeretem a fiamat, és tudom, hogy Amerikának reá van szüksége. Tisztességes, lehet rá számítani, lojális és viszonylag jópofa is. Olyan értékeket képvisel, melyeket Amerika mintha elveszített volna. És csaknem túlságosan is udvarias, nem dicsekszik, mint a többiek” – mondta Barbara Bush, akinek a férje, George H. Bush, valamint az egyik fia, George W. Bush is elnöke volt az Egyesült Államoknak. Barbara Bush egyébként mindmáig nagyon népszerű a republikánus hívek körében. Akárcsak idősebb Bush, ám ő az egészségi állapota miatt már nem tud részt venni a kampányban, otthonról sem nagyon jár el. 

George W. Bush azonban – aki eddig szintén nem vett részt öccse kampányában – Dél-Karolinában csatlakozik majd hozzá. Most egyelőre rövid – harminc másodperces – kampányfilmben állt ki Jeb Bush mellett. „Az elnök elsődleges feladata, hogy megvédje az Egyesült Államokat. A következő elnöknek készen kell állnia az irányításra. Ismerem Jebet, a jó szívét, az egyenes gerincét. Jeb egyesíti majd országunkat, tudja, hogyan kell összefogni az embereket a terrorizmus ellen” – mondja George W. Bush a rövid reklámban. 

A konzervatív értelmiség egyik tekintélyes lapja, a National Review pénteken szerkesztőségi állásfoglalást tett közzé. Ebben azt sugalmazza a volt floridai kormányzónak, hogy legjobb lenne, ha kiszállna az elnökjelöltségért folyó küzdelemből. „Ön rémesen unalmas jelölt volt, aki eddig már 89,1 millió dollárt költött reklámokra, amelyekben főleg Marco Rubiót, a régi barátját támadja” – írja a magazin. S egyben leteszi a voksot Marco Rubio floridai szenátor elnökjelöltsége mellett, aki meglepetésre igen jó eredményt ért el az iowai jelölőgyűlésen.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2016. február 06. 08:55
Bush, Trump, Hillary! AMERIKA TÖBBET ÉRDEMEL! Érdemes lenne amerikát követni a demokrácia útján, hisz olyan mint Róma. Családok váltják egymást a császári trónon / bocs: elnöki székben. Clinton is megvalósította az amerikai családeszményt. Hillary már az alternatívák irányába nyitott. Vejét nagyon szereti, egy magyar cikk címe: "Idegösszeomlást kapott Marc Mezvinsky, Chelsea Clinton férje. A volt amerikai elnök, Bill Clinton vejét be is szállították egy pszichiátriai intézetbe - értesült a Daily Mail című brit lap." A leírás szerint Hillary állt az egész mögött. A másik Bush család is reményt keltő. Talán a whisky dugandó majd el, s talán egy kis iq turbó sem ártana. Ha átplántálnák a velejéig demokratikus szokásokat, akkor talán Kinga Gönczová lenne az első köztársasági elnöknő Magyarországon és egyben a Göncz klán reinkarnációja. Ő Árpi bácsi lányaként Kinga néne lehetne....
Mindjárt
2016. február 06. 07:05
Lehet Obamát majmozni de szellemileg Obama magasan felülmúlja az egész Bush családot még akkor is ha a Bush család minden tagja IG-ját összeadjuk. A jelenlegi republikánus és demokrata reménykedők közt se látok egyet se akinek az intelligenciája meg tudná közelíteni Obama intelligenciáját. Ezt nem örömmel mondom mert elszomorít, hogy a fehér jelölteknél egy fekete sokkal okosabb. Szánalmas.
Mindjárt
2016. február 06. 05:23
Nem tudok megnevezni még egy olyan amerikai elnököt aki annyi kárt okozott volna amerikának mint a a hazug George Bush. Talán Amerika és a világ soha se heveri ki ennek a gazembernek a háborúit. 9/11-t nem az irakiak, nem az afgánok hanem a szaudiak követték el. Bush hazudott. Busht és társait ahogy sok magyar politikust is jogosan el lehetne itélni hazaárulásért.
szeekely
2016. február 05. 22:49
ez tok jo. a zsebi bush menthetetlen, sose lesz elnok. jo helye van neki ott, nyetanjahu szivarzsebeben, onnan vigan kandikalhat kifele. ja, a zsebi bush nohat. ott kene kezdenie, hogy elcsapja azt a fertelmes neokon bandat, akik ott nyuzsognek korulotte, ezeket a fektelen hanborucsinalokat. paul wolfowitz-cal az elen. amig ezt nem teszi meg, addig senki sm fog hinni nki, hogy jobb, okosabb, szebb mint a batyuska volt. lol. azt mondja a w. batyo, hogy "jeb egyesíti majd országunkat, tudja, hogyan kell összefogni az embereket a terrorizmus ellen”. ja, ilyet mar lattunk. raeresztunk par kreten terroristat a world trade center 2 tornyara, kozben bebombazzuk a pentagont: juheee, maris van egyseg, maris van osszefogas, maris lehet haboruzni kedvunkre. csak egy baja van a dolognak: a torka veres. ez a besz@ratas egysege, a mestersegen folkeltett pani felelem osszefogasa. ugye w., ugye paul wolfowitz, milyen ragyogoan ki van ez fundalva?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!