Buszokkal szállítják el a menekülteket a szlovén-osztrák határról

2015. október 22. 21:57

Buszokkal szállítják el az osztrák hatóságok azt a három-négyezer menekültet, akik a szlovén-osztrák határon a senki földjén ragadtak.

2015. október 22. 21:57

Csütörtök este buszokkal elkezdték továbbszállítani az osztrák hatóságok a szlovén-osztrák határnál fekvő Spielfeldről azokat a migránsokat, akik korábban a két ország közötti „senki földjén” ragadtak.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, korábban az osztrák hatóságok megpróbálták megakadályozni, hogy Szlovénia felől érkezett, a senki földjén, a szabad ég alatt táborozó migránsok ellenőrizetlen módon átmenjenek Ausztriába. Sentilj és Spielfeld között két átkelő található. Az egyik az autópályán, a másik pedig az ausztriai Leibnitz felé vezető 67-es főúton egy völgykatlanban. Az utóbbi, jól védhető határállomást zárta le az osztrák hadsereg és a rendőrség, azt követően, hogy több ezer migráns kitört a Spielfeldnél a két határátkelő között, a senki földjén kialakított tranzittáborból, és sokan gyalog elindultak a 67-es főúton Leibnitz, vagyis Ausztria belseje felé. 

Este időről időre érkezett egy busz, így nagyjából ötvenes csoportokban kezdték elszállítani a migránsokat Ausztria belseje felé. A korábbi feszült hangulat után a bevándorlók nyugodtabbak, mert látják, hogy megindult a szállítás – jelentette a tudósító. 

Közben a határ túloldalán található sentilji táborból közben folyamatosan szöknek át az emberek a „senki földjére”, hogy minél hamarabb buszra szállhassanak.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. október 23. 07:42
Soha nem lesz vége:-(((((
Tábor Radosti
2015. október 23. 07:41
Ezek nem menekültek, hanem honfoglalók!
Droite
2015. október 22. 22:30
Never ending story! A folyamat ongerjeszto, minel tobbet fogadnak be annal tobb kel utra, ennek belatasara nem hiszem hogy barmilyen diploma szukseges, talan meg Shultz 8 altalanosa is eleg. Masreszrol olyan emberek is utra kelnek olyan orszagokbol, tersegekbol akiknek eddig eszukbe sem jutott volna. Soha visszatero alkalom a "menekultek" farvizen bevackolni magukat europaba. Ha europa tonkretetele a cel akkor tessek kiallni es nyiltan elmondani, ha pedig ennyit tudnak az europai vezetok akkor tessek talan valami mas allast keresni, harmadik lehetoseg nincs!!!!
Szúnyog
2015. október 22. 22:23
Nem menekült, hanem bevándorló. Minek őket szállítani? Sorakozó, lépés indulj, rendőr autóval kísér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!