Merkel: A dublini rendszer nem illeszkedik a mostani helyzethez

2015. szeptember 08. 14:50

Angela Merkel szerint tárgyalni kell az új menekültpolitikáról, mivel az eddig ezt a területet szabályozó dublini rendelkezések nem illeszkednek a mostani helyzethez. A svéd miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után a német kancellár elmondta: az ügyben az egyetértés „nem holnap, és nem is a jövő héten”, de „gyorsan” kialakul majd. Arról a javaslatról is tárgyaltak, miszerint az uniós tagállamok közötti elosztást követően a menekültek csak abban az országban kaphatnának szociális juttatásokat, amelyik fogadta őket.

2015. szeptember 08. 14:50

Angela Merkel német kancellár szerint az Európai Unió tagállamainak sikerül megegyezésre jutniuk egy új, a helyzethez jobban illeszkedő és a terhek arányos megosztásán alapuló menekültügyi politikáról.

Angela Merkel kedden Berlinben Stefan Löfven svéd miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után, kettejük sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy fenyegetések helyett a másik fél nézetei iránti tiszteletből kiindulva kell tárgyalni az új menekültpolitikáról, amelyre azért van szükség, mert a Dublin III. rendelet nem illeszkedik a mostani helyzethez.

A kancellár elmondta, szerinte az egyetértés „nem holnap, és nem is a jövő héten”, de „gyorsan” kialakul majd. Hangsúlyozta: nagyon erős meggyőződése, hogy a menekültválság Európa jövőjét meghatározó ügy.

Az uniós tagállamok közötti elosztást követően a menekültek csak abban az országban kaphatnának szociális juttatásokat, amelyik fogadta őket – erről a javaslatról is egyeztetett Angela Merkel Löfvennel. Az ötletet a svéd miniszterelnök is támogatta. Ezzel azt biztosítanák, hogy a menekültek a kvótarendszer bevezetése után is abban a tagállamban maradjanak, amelyik fogadta őket.

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. szeptember 09. 09:09
Németország tönkreteszi azokat az országokat, amik a vonulók útvonalán vannak. Kijelenti az évi 500 000 befogadást, erre majd jön több millió!
áfonya
2015. szeptember 09. 05:51
Talán jó is hogy Mandíner felrak a cikkhez hasonló ballibsi média hazugságaiból ,igy az emberek igazságérzete kimondása olvasható ,amit a ballib média soha le nem ír.
áfonya
2015. szeptember 09. 05:31
Kiderül az eu ludas az Európa megszállásában ,nyiltan beszél a tv is a tömegben sok terrorista van ,eus törvényeket az euba befészkelt kommunisták hozzák ,ott bent ülnek az a baloldali párt képviselői amely párt személyi elődei 100 millió embert legyilkoltak anno.Ezek osszák az észt demokráciáról humánus érzelmekről papolnak emberi jogokról ,de nem számít az európai nép mennyit szenvedett tőlük és most bedeportál betolakodóktól. Szembetűnően látszik kiket hoz a nyakunkra usa-eu ,azt a sok hulladékot szemétdombot betegségeket behurcoló tömegről van szó mely Európát elárasztották.
áfonya
2015. szeptember 09. 05:14
Köpönyeg forgató merkel ,Addig még a betolakodók nem lepték ek a Németországot merkel nem mondott ilyet "" dublini rendszer nem illeszkedik a mostani helyzethez""....Sőt védte az üres fejű eu vezéreket Magyarországot ekézte ..Még is igazat mond Orbán .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!