Minden európai plébánia fogadjon be egy menekültcsaládot

2015. szeptember 06. 16:08

Felhívással fordulok minden európai plébániához, szerzetesközösséghez, monostorhoz és kegyhelyhez, hogy mutassa meg az evangélium konkrétságát és fogadjon be egy menekült családot.

2015. szeptember 06. 16:08
Ferenc pápa

„Látva azt a tragédiát, hogy menekültek tízezrei próbálnak a háború és az éhség okozta haláltól megmenekülni, és útra keltek az élet reményében, az evangélium arra hív, arra kér minket, hogy legyünk »felebarátai« a »legkisebbeknek és a legelhagyottabbaknak, hogy konkrét reményt nyújtsunk nekik. Ne csak azt mondjuk, hogy „Fel a fejjel! Türelem!...« A keresztény remény küzdő remény, mégpedig a biztos cél felé haladó ember szívósságával küzd.

Ezért – az irgalmasság jubileumi évéhez közeledvén – felhívással fordulok minden európai plébániához [egyházközséghez], szerzetesközösséghez, monostorhoz és kegyhelyhez, hogy mutassa meg az evangélium konkrétságát és fogadjon be egy menekült családot. Ez egy konkrét gesztus, felkészülésként az irgalmasság szent évére.

Európa minden plébániája [egyházközsége], szerzetesközössége, monostora és kegyhelye lásson vendégül egy családot, kezdve az én római egyházmegyémmel!

Európai püspöktestvéreimhez fordulok, akik valódi pásztorok, hogy egyházmegyéjükben támogassák felhívásomat, emlékezve arra, hogy az irgalom a szeretet második neve: »Mindaz, amit akár egynek is tettetek e legkisebb testvéreim közül, nekem tettétek« (Mt 25,40).”
 
(2015. szeptember 6., az Úrangyala-imádság elmélkedése után)

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2016. október 17. 15:03
százezrek haltak meg a keresztesháborúk alatt nekünk ráment a török megszállásra a függetlenségünk ez meg idehívja őket? behívja? totál nem normális. Ami Szulejmánnak nem jött össze, a sok süket politikusnak össze fog.
BőröndÖdön
2016. augusztus 29. 21:40
A Fidesz uralkodása több kárt okozott a nemzetnek,mint a komcsik 40 éves ténykedése...
kamasuka
2016. június 12. 18:34
anyád! b+
kuc-kuc
2016. március 25. 20:35
nem Nostredamus szerint hanem a Szt. Malakiás szerint s nem az utolsó mert az XVI. Benedek volt. Tehát Ferenc pápánk a keresztény egyház újjá építője
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!