Beáta nővér: Rendben vagyok

2015. június 01. 10:13

Beátának eleinte nem jutott eszébe, hogy szerzetes legyen. Akkor miként lett apáca, és miként telnek a napjai szerzetes nővérként?

2015. június 01. 10:13

„Az elmúlt kétezer év szerzetesei hús-vér emberek voltak, nem angyalokat hívott meg Isten erre az útra” - mondja Versegi Beáta nővér, a Nyolc Boldogság Közösség szerzetese, aki úgy mutatkozik be: „Beátának hívnak, ami boldogot jelent. Barna-fehér ruhában járok. A fehér a feltámadás jele, a barna pedig a kereszt, a szenvedés jele. Nekem nem jutott eszembe, hogy szerzetes legyek.”

Akkor mégis hogyan lett szerzetes? Lemondott-e valamiről azáltal, hogy Istennek szentelte az életét? Egyszóval : miről szól szerzetesnek lenni?

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
potyka
2015. június 25. 10:28
Fehér fityulás nővér! Bármikor felbonthatja a "szerződést" büntetlenül. Férjhez mehet, gyermekeket szülhet! Szent Margit is ilyen volt. Hogy elkerülje apja, IV Béla akaratát, végső hitet tett Jézus mellett és fekete fityulás apáca lett,( fekete fityulás apáca már nem mehet férjhez). Mivel így már nem mehetett férjhez Ottokár Cseh királyhoz, így meghiúsult annak cselszövési kísérlete és megmaradt Magyarország, még ha kettészakadva is. Apja és fivére háborújának az vetett véget hogy addig imádkozott étlen, szomjan hogy belehalt. De ezeket nyilván te is tudod. :)
lionheart
2015. június 02. 09:23
Ey komoly? Mert viccnek kicsit durva lenne...
Sulammit
2015. június 02. 09:23
"Vajon meddig tűrik még ezt a normális emberek?" Az te lennél?
Gombóc XVI. Artúr
2015. június 02. 09:23
A normális embereknek, veled ellentétben, nincs ezzel semmi gondja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!