Deli Andor kisebbségi akciótervet sürgetett a vajdasági magyarok számára

2014. november 27. 15:04

Pozitív előrelépések történtek Szerbiában a kisebbségeket érintően az európai parlamenti és a szerb parlamenti képviselők részvételével tartott ülésen elhangzottak szerint. Deli Andor vajdasági származású fideszes képviselő úgy látja: Szerbiában elsősorban nem a jogszabályokkal van gond, hanem az alkalmazásukkal, de a 2015 végéig elfogadandó kisebbségi akcióterv ez ügyben is előrelépés lehet.

2014. november 27. 15:04

Az emberi és kisebbségi jogokra vonatkozó akcióterv szerbiai megteremtésének fontosságát hangsúlyozta az EU- Szerbia társulási és stabilizációs bizottság második ülésén Deli Andor, a Fidesz vajdasági származású EP-képviselője.

 
A politikus közleményének tanúsága szerint az európai parlamenti és a szerb parlamenti képviselők részvételével tartott ülésen a felszólalók kiemelték: az elmúlt időszakban pozitív előrelépések történtek Szerbiában, továbbá rámutattak a régió országaival, különösképpen Magyarországgal fenntartott kapcsolatok javulására is.
 
Deli Andor az ülésen arra az álláspontra helyezkedett, hogy Szerbiában elsősorban nem a jogszabályok és egyezmények elfogadásával van gond, hanem a gyakorlatba való átültetésükkel és alkalmazásukkal.
 
„Úgy hiszem, hogy a kisebbségekre vonatkozó akcióterv, amelyet 2015 végéig kell a szerb kormánynak kidolgoznia, hozzájárul majd az eddigi törvényi keret jobb alkalmazhatóságához, eredményei a lehető legjobban érezhetők kell hogy legyenek az emberek mindennapi életében. Gondolok itt elsősorban a hivatalos nyelvhasználatra és a részarányos foglalkoztatásra” – idézi a kommüniké Delit, aki szerint mindenképpen szükség van a kisebbségi és emberi jogokra vonatkozó akciótervre Szerbiában.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2014. november 27. 15:11
Délvidéket visszacsatolni, cserébe nem gördítünk akadályt a Szerbek EU-tagsága útjába. Így a kisebbségből hirtelen többség válna, majd mi készítenénk a kisebbség számára elfogadható alternatívát. Mi már bizonyítottunk. Nincs még egy olyan toleráns nép mint a magyar, ha az országban élő kisebbségek jogairól van szó. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!