Devizahitelek: elutasította a bíróság az MKB keresetét

2014. szeptember 09. 12:47

Elsőfokon elutasította a Fővárosi Törvényszék az MKB keresetét, amellyel az egyoldalú szerződésmódosítások tisztességtelensége mellett felállított törvényi vélelmet akarta megdönteni.

2014. szeptember 09. 12:47

Elutasította a devizahiteles perben az MKB Banknak a magyar állam ellen benyújtott keresetét a Fővárosi Törvényszék kedden kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

A pénzintézet annak a törvényi vélelemnek a megdöntését kísérelte meg a perben, amely szerint tisztességtelenek és érvénytelenek az általános szerződési feltételeiben, illetve a devizahiteles szerződéseiben az egyoldalú szerződésmódosításokat – kamat-, díj- és költségemelést – lehetővé tevő kikötések.

A törvényszék első fokon elutasította a pénzintézetnek az eljárás felfüggesztésére vonatkozó indítványát, illetve azt a kérését, hogy a bíróság forduljon az Alkotmánybírósághoz, illetve az Európai Unió Bíróságához.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2014. szeptember 09. 22:35
Micsoda jó üzlet volt megvenni az MKB-t...
krksziget99
2014. szeptember 09. 22:34
MKB bank csalók gyülekezete, a vezért kéne becsukni, mert csak az ő hozzájárulásával lehetett a szerződési feltételeket alkalmazni! A bankvezéreket a dutyiba vagy a lámpavasra! Ha csaltak a főnök is hunyó, lehet leülni a csalás miatti börtönt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!