Újra megrendezték a papok és imámok találkozóját Egyiptomban

2014. március 16. 23:36

Ahmed al-Tayyib főimám meghívására az egyiptomi Al Azhar Egyetemen 2014. március 13-án idén is megtartották a papok és imámok találkozóját. Az eseményen résztvevő 30 pap és 30 imám megosztotta egymással tapasztalatait, és a program végén oklevelet kaptak.

2014. március 16. 23:36

Az Együtt egy új Egyiptomért: papok és imámok találkozója című programot az Al Azhar Egyetem főimámja, Ahmed al-Tayyib indította el, de a szervezésben és a finanszírozásban az anglikán egyház és az Egyiptomi család háza kezdeményezés is részt vesz. A kezdeményezés célja a vallási feszültségek csökkentése és a párbeszéd elősegítése. Idén március 13-án tartották meg a találkozót.

Az Alexandriában, illetve Kairóban megrendezett találkozókon az Al Azhar Egyetem által kiválasztott 30, különböző keresztény felekezethez tartozó pap és 30 imám vesz részt. A vallásközi párbeszéd fontosságáról és eredményeiről szóló előadásokon és eszmecserén kívül a programban minden alkalommal szerepel egy-egy istentiszteleti hely meglátogatása. A legtöbb résztvevő számára ez az első alkalom, hogy ellátogatnak egy másik felekezet szent helyire.
 
A szervezők lehetőség szerint igyekeznek egy-egy városnegyed vagy egy-egy település papjait és imámjait hívni meg. A cél az, hogy a találkozók nyomán barátságok és közös kezdeményezések szülessenek. Az idei találkozón Hamdy Zakzouk, az Egyiptomi család házának főtitkára azt hangsúlyozta a résztvevőknek, milyen fontos feladatot látnak el mindannyian híveik mellett, hiszen „egy-egy templom vagy mecset felelőseiként minden héten egyiptomiak ezreihez szólnak”.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!