Megölték a cibakházai plébánost

2013. szeptember 11. 17:28

A 72 éves férfit szerda délelőtt holtan találták otthonában, az eddigi adatok szerint bűncselekmény áldozata lett. A plébános több mint 30 éves szolgált a faluban.

2013. szeptember 11. 17:28

Holtan találtak otthonában szerda délelőtt egy 72 éves cibakházai férfit. Az eddigi adatok szerint az idős ember bűncselekmény áldozata lett – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel. Pásztorné Kovács Ágnes annyit mondott még, hogy a rendőrség a nyomozás érdekeire való tekintettel több információt egyelőre nem közöl. A megyei főkapitányság emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Máthé György, a váci egyházmegye szolnoki kerületének esperese az MTI-nek elmondta, hogy az áldozat a helyi plébános volt, aki több évtizede került Cibakházára. „Egyszerűen és szerényen élt, hivatása teljesítése közben sikerült mindenkivel megszerettetnie magát. Sokat segített a szegény sorsúakon, a nehéz anyagi helyzetben lévők hozzátartozóit többször ingyen temette el” – fogalmazott.

A Magyar Katolikus Egyház Váci Egyházmegyéjének honlapja szerint az 1940-ben született Sz. András plébános, nyugalmazott esperes 1979 július elsejétől szolgált Cibakházán. 1987 és 1994 között a szolnoki kerület esperese volt.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viator
2015. március 23. 16:21
Amikor valami rabbira csúful néznek, esetleg beszólnak, az összes belpesti liberált telerikoltozza a világot az itt tomboló nácizmusról, a kormány és az összes potentát egységesen lohol csókkal illetni szegény kiválasztott hátulját. Kíváncsi vagyok, hogy ebben az esetben, amikor (jó eséllyel a "rejtett tartalékok”) meggyilkolnak egy magyar katolikus papot, vajon bárki felszólal-e az eset miatt.
Ultima Ratio
2014. augusztus 26. 16:40
Remélem még ma megölnek téged is az általad annyira védelmezett cigányok. Azt is remélem, hogy többet szenvedsz, mint a plébános. Féreg.
Ultima Ratio
2014. augusztus 26. 16:40
Leszarom, mert nem vagyok vallásos.
micream
2013. december 26. 01:57
magyarország plébános gyilkosságban is jobban teljesít!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!