Ágyúval az osztrák szemétégető ellen

2010. május 08. 16:17

Szentgotthárdon két 48-as ágyuval demonstrál több száz ember a ProNas Környezetvédő Egyesület szervezésében az az ausztriai Heiligenkreuzba tervezett szemétégető ellen.

2010. május 08. 16:17

A ProNas Környezetvédő Egyesület két 48-as ágyút állított Szentgotthárdnál a határhoz az Ausztriába tervezet szemétégető elleni demonstrációhoz. A lövedékeket több száz jelenlévő kíséretében szimbolikusan kilőtték az égető tervezett helyszínének irányába.

Szentgotthárd az idegenforgalomba helyezte a jövő fejlődésének kulcsát. Ezt meghiúsíthatná a szemétégető, mely a környezetvédők szerint 175 méteres füstoszlopával teljesen átformálná a táj látképét. Ha az égető megépül, egymillió ember szemetét semmisítik majd itt meg, amikor Ausztria másik 11 égetőjének kapacitása sincs kihasználva.

A civil szervezet a bécsi Umweltsenathoz (környezetvédelmi tanács) is benyújtotta tiltakozását. A szemétégető engedélyét bármikor kiadhatják.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2010. május 08. 19:50
Megérné egy atomerőművet terveztetni Szentgothárd mellé- tudjátok olyan Csernobil tipusú nyomottvizes- kirobbanó sikerű lenne. Akkor leülnénk az osztrákokkal tárgyalni. Egy hír megjelenik az MTI-ben, a magyar környezetvédelem- baráti levélben tájékoztatja az osztrák hatóságokat a tervről , és arról hogy az atomerőmű, baleset esetén az egész környéket ellátja hirtelen, furcsanövésű növényekkel és nyolclábú macskákkal. :-))
ÁkiBáki
2010. május 08. 19:09
Ugyan vajon miért nem mondjuk Salzburg környékére tervezték mindezt?
Silcon
2010. május 08. 17:09
Mi lenne, ha az egyik magyar származású bécsi cukrászdatulajdonos engedélyt kérne egy szemétégető és egy bőrgyár megépítésére Bécs felett? Mert akkor pont a város kapná a nyakába a füstöt meg a koszos vizet is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!