Veszélyes üzem

2021. március 10. 13:47

2021. március 10. 13:47
Török Bernát

A legnagyobb közösségimédia-platform, a Facebook bejelentette, hogy Magyarországon is elindítja tényellenőrző programját, amelynek célja a felületein terjedő álhírek leleplezése és a félretájékoztatás visszaszorítása. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az AFP hírügynökség tényellenőrző csapatába leigazolt magyar munkatárs segítségével a szolgáltató a felhasználóknak megjelöli a félrevezető információt tartalmazó bejegyzéseket, korlátozza terjedésüket, és külön intézkedésekkel sújtja a megtévesztésben visszaesőket. A közösségimédia-platformoktól sokan hosszabb ideje követelik a határozott kontrollt a felületeiken zajló kommunikáció felett, ennek ellenére – vagy éppen ezért – jó okunk van arra, hogy szereptévesztésnek tartsuk, ha a big tech cégek közbeszédünk döntőbírójának székébe helyezik magukat.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!