Végre vicces lett a kutyapárt

2024. március 15. 06:03

A kutyapárt soha nem volt önálló entitás, hanem egy kísérlet arra idehaza, ami a nyugaton elég régóta sajnos jól működik.

2024. március 15. 06:03
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
PestiSrácok

Nyitókép: M1 YouTube csatorna

***

„Vissza a kezdetekhez: miért is nem volt soha szimpatikus a kutyapárt? Legfőképpen azért, mert mélységes herótom van attól a nyugati móditól, ami mindig, mindent, minden körülmények között megkérdőjelez, semmit sem vesz komolyan, mindent csak ironikusan és önironikusan tud értékelni, és a totális nihilizmus közepette egyetlen üzenete van: semmi nem fontos, talán és esetleg te, saját magad, de azon túl minden le van szarva, hát ilyen ez a világ, te is szarjál mindenre.

És ha van valami, ami szétbaszta a nyugati civilizációt – sok egyéb mellett persze –, akkor az ez a módi. Minden csak vélemény, ugye, mondják. Minden csak viszonyítás kérdése. Mindent szabad, de tényleg mindent, ha meg valaki esetleg azt mondja pár dologra, hogy azokat azért mégsem kéne, akkor azok fasiszta elnyomók. Persze ezt sem komolyan mondják, csak úgy heherészve. Miközben teljesen nyilvánvaló, hogy 

ezek a mozgalmak a magukat teljes mellszélességgel balosnak valló szerveződések utánfutói.

Olyan utánfutók, ahol azokat szállítják, akiket ilyen ostoba dumákkal még mindig meg lehet téveszteni. És amikor feltűnik valami ilyen alakulat, hovatovább még mérsékelten sikeres is tud lenni, az a maga nemében rosszabb üzenet, mint ha egy hangsúlyosan balos párt érne el bármit is. Utóbbiak legalább gondolnak valamit a világról. Mélységesen nem értek vele egyet, de talán elképzelhető, hogy hisznek abban, amit mondanak. 

De mit mondjak olyan emberekről, akiknek az egyetlen üzenete a nihilizmus?

A kutyapárt soha nem volt önálló entitás, hanem egy kísérlet arra idehaza, ami a nyugaton elég régóta sajnos jól működik. Most ezt azok is megtapasztalták, akik eddig a hülyeségig naivak voltak.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. március 15. 12:20
Trombi,a gazdáidhoz már csak a bohócok illenek… Amúgy megy még a karlengetés? 😉
Oliver89
2024. március 15. 10:00
tulajdonkeppen ok voltak a "kek maci" a black mirrorbol
2024. március 15. 09:04 Szerkesztve
A kutyák esete nagyon kicsiben, nagyon gagyin ugyanaz, mint Sifi és a régi LMP: a tagságot a belépők felhígítják, eltérítik, a régi vezetésnek annyi, a brand-ből kiveszik, amit még lehet. A Momentum ehhez képest eleve balos volt, ha megkérdeznéd a vezetőséget, hogy mi lesz majd választáskor, dallal is felelhetnék, hogy Mi kommunista ifjak indulunk, mert bennünk apáink reménye! De a kutyák esete pont ugyanolyan, mint amikor a Dél-afrikai cégcsoport megvesz egy neves cseh sörgyárat, a pihentetési időt leveszi kevesebb, mint a felére, pedig az ízbe nagyban beleszól, és így a termelést duplájára emelve megpróbálják elönteni a piacot, persze a minőségnek annyi. De megszokásból még veszed egy darabig, mielőtt rájössz, hogy nem a te ízlelőhámod baszódott el, hanem csak már fél éve folyamatosan át vagy baszva.
2024. március 15. 08:32 Szerkesztve
Ha fizetnének, akkor egyből szimpik lennének neked, ezt tudjuk. Apropó: hogy is volt azzal a örökbefogadós cikkeddel? Vagy az csak vicc volt? Milyen jó a humorod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!