Varju László a tévészékházas afférról: „Megfélemlített helyzetben voltam, ösztönösen cselekedtem”

2024. március 01. 19:05

Továbbra is tagadja Varju László, a DK alelnöke, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott volna az MTVA biztonsági őrének. Állítása szerint megfélemlítették és lefogták, ezért szerinte a Fővárosi Törvényszék politikai befolyás nyomására hozott ítéletet.

2024. március 01. 19:05

Nem tartja magát bűnösnek, és 

a bírósági ítéletet politikailag befolyásolt ítéletnek tartja Varju László.

A Gyurcsány-párti politikus ellen február közepén hozott elmarasztaló ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla. 

Az egyik vádpont szerint Varju, a DK képviselőjelöltjeként, a 2018-as országgyűlési választások előtt, győzelmi esélyeinek növelése érdekében, visszalépésre akart bírni egy független képviselőt, akinek ezért anyagi ellenszolgáltatást ígért.

A másik két vádpont az ellenzék 2018 decemberi, MTVA székháznál okozott botrányához kapcsolódik, amikor is Varju politikustársaival együtt randalírozott az épületben, összetűzésbe kerülve az ottani biztonsági szolgálattal. A képviselő a vád szerint egy biztonsági őrnek nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Lentulai Krisztián

Mozgástér blog

Idézőjel

A kerületi Daniel Craig-hasonmásverseny harmadik helyezettje kemény kötésű pali.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Az ítélőtábla végül részben megváltoztatta az elsőfokú ítéletet, így nem csak választás rendje elleni bűntettben és garázdaságban, hanem testi sértésben is bűnösnek találta Varju Lászlót.

Az ítélettel kapcsolatban Varju László az ATV műsorában Orbán Viktorra utalva azt állította, politikai befolyás alatt döntött az ítélőtábla. „A miniszterelnök úr, amikor beszélt éppen minap a tévében, akkor ő is onnét üzengetett bíróságoknak, bíróságnak, hogy őszerinte milyen döntést kellene hozni”. A politikus tagadta, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott volna azt MTVA biztonsági őrének. Sőt, Varju László az esetről azt mondta: 

„A biztonsági őr leguggolt hozzám, eközben hátra ült a fenekére és eközben sérült meg. Négyen fogtak négyfelé húzva a lábamat, kezemet, 

és jött egy ötödik ember, aki még azt hiszem rám is ült.

A lényeg az, hogy én végig védekező, mondhatnám, megfélemlített helyzetben voltam, őszintén szólva ösztönös cselekedettel igyekeztem magamat kiszabadítani ebből a helyzetből.”

Ezt is ajánljuk a témában

A bíróság által kirendelt igazságügyi orvosszakértő ugyanakkor megállapította, hogy ő eközben nem sérülhetett meg. Ezt a DK-s politikus egy politikailag vezérelt döntésnek gondolja, mert – ahogy fogalmazott – nem történt ilyen.

„Hogy van, hogy valamikor igazságos döntéseket és jó döntéseket hoznak a bíróságok, valamikor meg politikailag befolyásolt döntéseket aszerint, hogy épp a DK-t vagy a DK-s politikusokat hogy érintik ezek a döntések?” – szegezték a műsorban a kérdést Varju Lászlóhoz; emlékeztetve a politikust, hogy amikor a DK javára döntött a bíróság arról, hogy a Felcsútnak juttatott TAO pénzek elszámolását ki kell adni, 

akkor a Gyurcsány-párt az igazság diadalaként tálalta a döntést. 

A DK alelnöke erre reagálva újra felvetette a politikai befolyásolás lehetőségét, mivel nem találtak semmit a dokumentumokban. 

„A 13 milliárd forintos egy évnyi számlából néhány százmillió forintos süteménytojás és liszt számlák kerültek elő, az összes többit a mai napig a felcsúti utánpótlás-neveléssel foglalkozó alapítvány nem számolt el” – tette hozzá a politikus.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:14
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­­ö­­­g­­­ö­­s­­­ ­­­l­­á­n­­­y­­o­­­k­ ­­­v­­á­­­r­­n­­­a­k­­­ ­r­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Sale
2024. március 03. 17:22
Takarodjon a közéletből senki sem kíváncsi rá se a többi libernyák hazug féregre..
makapaka2
2024. március 03. 13:21
Letöltendő börtönt érdemelne ez a ripacs!
makapaka2
2024. március 03. 13:09
Varjú elvtárs nagyon hazug szélhámos elvtárs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!