Orbán Viktor a főpolgármester-választásról: Budapest ma fogságban van

2024. március 22. 18:00

Ki kell tenni a Gyurcsány-féle embereket a városvezetés mögötti világból – szögezte le a miniszterelnök.

2024. március 22. 18:00
ORBÁN Viktor

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Budapest a régi baloldal embereinek a fogságában van, a fontos ügyeket nem a főpolgármester dönti el fővárosban, nehéz is ezt elhinni róla – vélekedett Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak nyilatkozva péntek reggel.

Ezt is ajánljuk a témában

„Jól látom, mert ismerem a szereplőket, hogy 

akik valaha tönkretették az országot, 2010 előtt csődbe vitték Magyarországot, mind ott ügyködnek a fővárosban, ott ülnek, onnan fizetik őket és ugyanazt a politikát csinálják, mint amit a kormányban csináltak” 

– fogalmazott a miniszterelnök.

Akik csődbe vitték Magyarországot, most épp csődbe viszik Budapestet is – húzta alá.

Orbán Viktor kijelentette,

Budapest Magyarország leggazdagabb városa, messze a legjobb lehetőségekkel rendelkezik, a fővárosiaknak szép és kényelmes életet kellene élniük.

De nem ez van, mert a pénz úgy folyik el a főváros kasszájából, mint 2010 előtt az országéból – tette hozzá.

Hangsúlyozta: azt reméli, hogy olyan főpolgármestert választanak majd, aki ennek gátat vet.

Leszögezte: 

ki kell tenni a Gyurcsány-féle embereket a városvezetés mögötti világból. Ha ez nem történik meg, csődbe mehet a város, amihez így is nagyon közel van már.

A Kossuth Rádió Orbán Viktorral készített teljes interjúját itt nézheti vissza:

 

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iSTaR_GoM
2024. március 23. 14:41
"Ki kell tenni a Gyurcsány-féle embereket a városvezetés mögötti világból ..." Ezt már régen meg kellett volna tenni, sőt mindegyiknek valamelyik sötét, ablaktalan cella mélyén helyet biztosítani. De a nagy "demokrácia" árnyékában még a korrupt EP tagjai is legfeljebb luxusbörtönben nyaralnak, ahonnan "jó magaviselet" okán gyorsan szabadulnak. Magyar György nyilván találna okot arra, hogy rossz tartási körülmények miatt még kártérítésben is részesüljenek.
manitowoc
2024. március 23. 11:03 Szerkesztve
A KORMÁNYPÁRTI KOMMENTELŐK FIGYELMÉBE! Néhány eddigi hozzászólásban már voltak idézetek az Állami Számvevőszék jelentéséből. A teljes dokumentum, vagyis a "JELENTÉS Budapest Főváros Önkormányzata költségvetésének és zárszámadásának ellenőrzése 2024" megnézhető az alábbi linken: https://www.asz.hu/dokumentumok/24015.pdf Orbán állításának, miszerint "a pénz úgy folyik el a főváros kasszájából, mint 2010 előtt az országéból" automatikus elfogadása HELYETT HASZNOS lenne (legalább) beleolvasni az ÁSZ jelentésébe, mielőtt folytatnák Karácsony főpolgármester és a jelenlegi fővárosi vezetés további szidalmazását.
kir2vik
2024. március 23. 10:25
Tisztelt polgári konzervatív Mandiner! Nem látom az igyekezetet, hogy pl. a reciproki nevű vállalhatatlan farkot igyekeznének kimoderálni és már az 52. ik módosulása ontaná magából a mocskot. Nem az a baj, hogy libsikomcsi, hanem, hogy trágár disznó.
Lajoss
2024. március 23. 07:55
Egy hitvány tolvaj kezében az ország. 😥
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!