Gy. Németh Erzsébet és Dobrev Klára ellen is pert indítanak a bicskei gyermekotthonnal kapcsolatos kijelentéseik miatt

2024. március 01. 15:19

Áder János közölte, húga megteszi a szükséges jogi lépéseket.

2024. március 01. 15:19

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Áder János egykori köztársasági elnök volt pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége. A valamikori államfő felidézte Gy. Németh Erzsébet azzal vádolta a húgát, hogy 2011-ben, amikor először merült fel a gyanúja, hogy a bicskei gyermekotthon vezetője pedofil cselekményt követ el, húga, Pölöskei Gáborné Áder Annamária tudomást szerzett az ügyről és nem tett semmit. Továbbá jutalomból a hallgatáséért előléptették, és államtitkár lett.

Ez egy rágalmazó kijelentés, hazugság, minden valóságalapot nélkülöz

 – mondta Áder, közölve: ezért két pert indítanak, rágalmazásért, és személyiségi jog megsértése címén.

Ezt is ajánljuk a témában

Dobrev Klárának is felelni kell majd a bíróság előtt

Áder János elmondta, az akkor főosztályvezető húga felmentette a munkavégzés alól az igazgatót, fegyelmi eljárást indított és büntetőfeljelentést tett, amelynek nyomán 11 hónapig nyomoztak. A bíróság majd eldönti, megfelel-e a valóságnak az a kijelentés, hogy a húga nem tett semmit – tette hozzá.

A volt államfő elmondta azt is, Dobrev Klára közösségi oldalán megjelent egy fotómontázs, bejegyzés, és azt írta, hogy Áder János testvére is bűnös a pedofil botrányban. 

Bizonyíték nincs, bírósági ítélet nincs, de Dobrev Klára már ítéletet hirdet”

– fogalmazott Áder János, majd kijelentette: Dobrev Klárának is felelni kell majd ezért a rágalmazásért a bíróság előtt.

A volt köztársasági elnök reményét fejezte ki, hogy a magyar országgyülési és az európai parlamenti képviselők „nem bújnak” majd a mentelmi jog mögé.

A kegyelmi jogkörről beszélve Áder János elmondta, az ilyen eljárások két szereplősek 1990 óta. „Harmadik szerepelőnek nem osztottak lapot, az egyik szereplő az igazságügyi miniszter, a másik szereplő pedig a köztársasági elnök, és mindkettőjük szakmai csapata” – fogalmazott. Tehát – mint hangsúlyozta –, sem másik kormánytagnak, sem másik miniszternek, sem a miniszterelnöknek, sem külső személynek „nem osztottak lapot”.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:27
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­ö­g­­­ö­­­s­­ ­­l­­­á­­­n­­y­­­o­­k­­­ ­v­­á­­­r­­­n­­a­­k­ ­­­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
nzoltan-818
2024. március 01. 20:30
Lassan, ahogyan egyre inkább kibomlik a történet gubanca, a baloldal Fideszt rágalmazó "pedofilozása" szépen visszájára fordul. Kiderül, hogy ők legalább annyira sárosak ebben az ügyben is, mint amennyire mindent a Fidesz nyakába szeretnének varrni.
2024. március 01. 19:13 Szerkesztve
Kolostormalacozók, mit szóltok ehhez a két szép vízipacihoz?
Titi
2024. március 01. 18:57
Az aljas kétajtós szekrény ismét Brüsszelbe fog menekülni, ahol csak akkor függesztik fel a mentelmi jogát, ha változik ennek a mostani kupinak az összetétele. Jó nagy adag vaj van a fejükön, ami gyűlik már évtizedek óta. Fogy a türelmünk, mert ezeknek az aljasoknak már rég börtönben lenne a helyük. Fletóval az élen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!