Guruló dollárok: a teljes tagadástól az önleleplezésig

2024. március 06. 07:10

Hiába próbálták cáfolni Korányi Dávidék, hogy a baloldali pártok kampányát finanszírozták, végül saját maguk zúzták porrá a hazug érvelést.

2024. március 06. 07:10
Link a fotóhoz: https://www.facebook.com/photo/?fbid=672457167576291&set=basw.AbpqumAxSK9yN1DtDPvalWx-0WSZuWmtBqjZYPRQX1gK7fTleCEm07p-3KDDG-iBJVi7tdFHeKeyqA5jyZhJRRf64R9CXM_cPto0n2YMtFNPKRUxOYQjwVwY5UJM4R11y6x4uX2DH1LrhqytfF3FBU27dGGcn1pB804CvOo-KA9f9wkdOjOnQKRv1k8DoSvM9BY&opaqueCursor=AbrLXHwShem7nsjhN6u-u4JAQ3FOohdth1kIHQPdkWbOZxHo76en70-RILJwfxsPFUYUTHoCVEzRu97NI5fSWglD0z2A9QadvrnA5R6OS9CFhdpXmInhR_96cGERney0TPzvCWnP5wvym5J1Eb7tD3ssu1Vns2B_MyMqyNvPU-mC0K7xcUgK0FdCUtN_NE-u9BZR-_X2oH_1v7zDVucHs9eYEQzx7JKX_LhoqK5nsixAWrm9vvxe1dThTmp9iOhV-8j3ffgKYdwoId7_4Fi5WpNG1oiIu_wahniB9_cwUcltyDw6iAn8r2clmsvZGqtYVCiTPTeCWGfyAIYrZ9-mVDLXzJb1PKOfQJd1tuTRuib1-zEBuDFbU9KsdI2CIdoHrKWL6-wYAAmxC-mvimLpNTIU_xRWg9HKpBAKYE2SQxQIs3Tku5A1AhYtstavtuuwK6SoPPQ6_sVwp1cDf62xxgn_uhwzFdmQlD3-AgoyqI5qM4twjgv99NLTt9itunmzdo2ZwW52Wu7wqZtSJL3nWH2EpED7xhlPOuoOBl-Lc-p4A9UtryRAOA2-NysLyjIRx746b3FmwQBf5DBmH3epbw6DS7Z0SbbYyhx918vPOQPVm9njPi6CAjcxLSar1BuaDgX9pSlGFwXH8d26bu6TORVn6K826b4K3tR4UTJZ-y2oLYkVhh_DPtz2JNYZZ9zz_FuxsrQ-YPuIdJd7fzADo-QJKjHWDM8VgEuBWzCvSKflmcm0gCyhST5LUZzn3zTPti4d48uhFdS3UzSdcBr68Ld_miOPSEYvhD9stiuwwKItV2vauZfIlYtO2au7vE6ikY1c9abymrioWAmM6ixEZa9VZUP6E7lbyPsaqCWLTog3mH6fsWMC9mTNRhZU8N68xfU

Nyitókép forrása: Karácsony Gergely Facebook-oldala

***

Munkatársunktól

Az elmúlt napokban sorra jelentek meg azok a MagaBabe nevű profilon megosztott videók, amelyekben az Action for Democracy (A4D) nevű amerikai szervezet egyes prominensei leleplezték saját működésüket, többek között azt, hogy számos országban, így hazánkban is beavatkoztak a belpolitikai eseményekbe, befolyásolni akarták a választásokat. Azt is elárulták, hogy a hazai baloldalnak juttatott több mint három milliárd forint jórészt Soros Györgytől származott. Az egyik videóban Korányi Dávid, az A4D ügyvezetője arról számol be, hogy részletekbe menő alapossággal készítik elő a különböző országokban végrehajtott befolyásgyakorlási akciókat, amelyeknek – kis túlzással – a büdzséit is fillérre pontosan megtervezik.

Közben Filep Dávid, „A kopasz oszt” néven elhíresült influenszer arra hívta fel a figyelmet egy minapi Facebook-bejegyzésben, hogy az Action for Democracy az adományozóiknak küldött körlevélben azt írta: „Az ellenzékkel együttműködve a legszorosabb választási eredményt értük el azóta, hogy Orbán Viktor kormányra került 2010-ben.”

Ez újabb bizonyíték arra, amit a a hazai nyilvánosság előtt a mai napig cáfolni próbálnak, hogy az amerikai dollármilliókkal valójában a baloldali pártok választási kampányát pénzelték.

Idén január elején már elhangzott egy fontos cáfolata a baloldali pártok, és Korányi hamis narratívájának, méghozzá az egyik főszereplő, a baloldal volt miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter nyilatkozatában.

„Az Action for Democracy már 2022-ben kijelentette nekünk, hogy természetesen ők az összellenzéket támogatták, tehát a Mindenki Magyarországát nem fogják támogatni”jelentette ki Márki-Zay az ATV Szigorlat január 25-i adásában. A hódmezővásárhelyi polgármester ezzel lényegében elismerte, hogy a hatpárti baloldali szövetség választási kampányára küldött több milliárd forintnyi támogatást az Action for Democracy. A fenti kijelentésével Márki-Zay az A4D vezetőjét is meghazudtolta, Korányi Dávid ugyanis 2022-ben és 2023-ban is többször egyértelműen cáfolta, hogy pártokat támogattak volna.

De nézzük, hogyan jutottak el Korányiék a teljes tagadástól az önleleplező beismerésig!

2022. március 28. Az A4D tájékoztatta a Media1 portált a kampánytámogatásokról:

„Az Action for Democracy azért döntött a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) támogatása mellett, mert úgy látja, ez a civil szervezet hosszú távon is elkötelezett a demokrácia újjáépítése, a fékek és ellensúlyok rendszerének helyreállítása mellett. Az MMM-nek nyújtott támogatás kizárólag magyar állampolgárok adományaiból áll” – szögezték le.

2022. 10.12. Facebook-bejegyzés:

„...Mi nem tettünk mást, csak a magunk eszközeivel megpróbáltuk megerősíteni a magyar társadalom immunrendszerét, a civileket. Többek között azt a Nyomtass-Te-ist, amely megpróbálja áttörni a propaganda egyre vastagabb és fojtogatóbb falát a magyar vidéken. Valamint igen, azt az MMM-et, amely – emlékeztetőül – alulról építkező civil mozgalomként, a teljes magyar politikai elittel szemben – beleértve a hagyományos ellenzéki pártokat is – definiálva magát megkísérelte elmagyarázni, mit veszthetünk a demokrácia és a jogállam lebontásával, a keletre sodródással, az Ukrajna elleni orosz agresszió mentegetésével és gyáva lapítással (miközben 1956 örököseinek hazudják magukat), a honfitársaink ellen folytatott gyűlöletkampányokkal. Méghozzá választási (és ne feledjük népszavazási) kampány időszakában. Mikor máskor kellene leginkább a demokratikus értékeket védő szervezeteket támogatnunk?”

2022. 11.22. Részletes nyilatkozat a Telexnek:

„Ez nem pártpolitikai vagy kampánytámogatás” – jelentette ki az amerikai pénzekről Korányi Dávid és szerinte ezért nem is tudhatott róla Ungár Péter, valamint a többi ellenzéki politikus.

„Az A4D egy olyan információs, edukációs, kultúraváltoztató kampány támogatott, amely kiáll az euroatlanti értékrend, a jogállamiság és a demokrácia mellett.” Azt Korányi is elismerte, hogy az időzítés nem volt véletlen, de szerinte ezeknek az értékeknek valójában nincs közük a pártpolitikához.

„Mi ezt nagyon egyértelműen kikötöttük a szerződésben. Feketén-fehéren benne van, hogy a kettőt el kell választani” – válaszolta a portál kérdésére, hogy egy választási kampányban mégis hogyan lehet elválasztani a kettőt, ha az általuk támogatott civil mozgalom elnöke, Márki-Zay Péter az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltje és listavezetője volt.

2022.12.01. Részlet az Action for Democracy közleményéből:

„Soha nem adtunk pénzt politikai pártoknak vagy jelölti kampányoknak, szemben a Fideszszel, amely az adófizetők pénzéből különböző szélsőséges politikai szövetségeseket támogat külföldön.”

2023. 01.27. Újabb közleményrészlet Korányi Dávid szervezetétől:

„Soha nem adtunk támogatást politikai pártoknak vagy jelölti kampányoknak.”

Végül érdemes felidézni azt az interjút, amit 2021. április 5-én adott Korányi a Telexnek. Itt persze még szó sem volt a kampánytámogatásokról, hiszen az Action for Democracy is csak jóval később, 2022 elején alakult meg, viszont a globális baloldali hálózat egyik hazai kulcsemberének utolsó kérdésre adott válaszából is tejesen egyértelmű, hogy nem csupán a demokrácia iránt elkötelezett civil aktivistáról van szó.

A kérdés ugyanis úgy hangzott: „Egy Karácsony-kormányban vállalna posztot, akár külügyminiszterséget is?”

Korányi erre azt válaszolta: „...Kritikám, vízióm és lelkesedésem is van, hogyan lehetne egy modern, nyugati elkötelezettségű, demokratikus alapokra építkező magyar külpolitikát csinálni. Ezzel nem vagyok egyedül, úgyhogy szerintem egy nagyon jó csapatot lehetne építeni egy jövőre megalakuló ellenzéki kormányban. Úgyhogy, ha egy feladat ezzel kapcsolatban engem megtalál, nem fogok elugrani előle.”

Ez a nyilatkozat azt erősíti, hogy Korányinak személyes motivációja is volt a kormányváltásban, vagyis az A4D által jórészt Soros Györgytől származó dollármilliókkal nem csupán a „kultúraváltás”, vagy a fékek és ellensúlyok megerősítése volt a céljuk, hanem egyértelműen a választásokra összefogott baloldali pártok hatalomra jutását akarták elérni – sikertelenül.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:25
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­ö­­g­ö­­s­­ ­­l­á­­­n­­y­o­­­k­­ ­­v­á­­­r­­n­a­­k­­ ­­r­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Fed74
2024. március 10. 10:02
Leszophatod a pedofil barát tolvaj cigány gazdádat , te mandíneres geci!!! Csicska pedofil barát rubeljobbágyok vagytok!!!!
lemez
2024. március 06. 12:22
A gyapjas videóban elmondta hogy karógerivel brússzelben az ottani soros úgynókókkel azon dolgoztak hogy Magyarország ne kapja meg a nekúnk járó pénzeket.Karógeri,nyomemtum a dk nyilvanosan is hazaáruló fizetett úgynókók.
istvanpeter
2024. március 06. 11:07
Hát, ebben az esetben már egyértelműen hazaáruló diverzáns ügyködésről van szó, mert már elfelejtették, hogy a 2010. évi népítélet és a hitványsági bizonyítvány az egész évszázadra szól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!