Brüsszel bevételének hete

2024. március 16. 07:15

De közben sürgősen össze kellene szednie a Magyarországtól is elvárt milliárdokat.

2024. március 16. 07:15
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

„Azt állította továbbá Orbán (szintén a Nemzeti Múzeum előtt), hogy »a mai nyugati világ azt hirdeti: az emberi élet, de legalábbis a politikai élet legfontosabb kérdése, hogy milyen világot hagyunk a gyerekeinkre. Micsoda kolosszális tévedés, ugyanis a dolog éppen fordítva áll. Nem az a kérdés, hogy milyen világot hagyunk a gyerekeinkre, hanem hogy milyen gyerekeket hagyunk a világra«.

Ezzel szemben a tény az, hogy ez csak olcsó szónoki fogás, mert abban, hogy milyen világot hagyunk a gyerekeinkre, az is magától értetődően benne van, hogy milyen gyerekeket nevelünk föl, mire tanítjuk és képezzük őket. Aki ezt a kettőt elválasztja, az nem érti vagy nem akarja érteni a világot, vagy ami még rosszabb: a saját képére akarja formálni. Vagy a saját lábukon álló gyerekei képére. Amit itt, Magyarországon elég jól ismerünk.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor: Háború vagy béke?

Videó

Magyarország csak a békével járhat jól. Nem kérünk a háborúból – hangoztatta a miniszterelnök a több tízezres tömeg előtt a Nemzeti Múzeumnál.

Azt állította ezenkívül Orbán (az M1-nek adott interjújában, Trumpnak Ukrajnával kapcsolatos álláspontjáról), hogy »ő a következőket mondja: először is az ukrán–orosz háborúba ő nem fog adni egy fillért sem. Ezért vége is lesz a háborúnak, mert nyilvánvaló, hogy Ukrajna önmagában nem áll meg a lábán«.

Ezzel szemben a tény az, hogy Trump saját bevallása szerint nem mondott ilyet Orbánnak. A Newsmax nevű amerikai szélsőjobbos tévének adott nyilatkozatában a volt elnök kijelentette: »Amit mondtam neki, az volt, hogy Európa csak egy töredékét adja Ukrajnának, mint amit az Egyesült Államok. Nekik ugyanannyit kellene adniuk, mert a gazdaságuk körülbelül akkora, mint Amerikáé, és legalább százmilliárd dollárral kevesebbet költenek erre. Ezt rendezni kell, mert ez nem fair.« Úgyhogy talán Orbánnak is rendeznie kellene Trumppal, hogy valójában mit is mondott. De közben sürgősen össze kellene szednie a Magyarországtól is elvárt milliárdokat. Hacsak meg nem vétózza Trumpot is.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konyvtaros-0
2024. március 17. 22:21
Tudod gyuri bacsi ez egy kepesbeszed volt,tortenik ilyen a demokratikus politikai szinteren ami neked mint tudjuk nem az erosseged.
Salitis
2024. március 17. 19:48
Mi soros vagyonával szállunk be. Ott van Amerikában, meg Ny-Európában. szedjék össze, és küldjék Ukrajnának.
atti64
2024. március 17. 19:48
EGY IDIOTA BALOS CSÖKEVÉNY VAGY BAZD MEG !!!!!!!!!!!A KURVA ANYAD OLVASSA A NÉPSZAVÁDAT KÖCSÖG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Korrupt Kornél
2024. március 17. 19:34
gyuribá hány gurulót kaptál ezért a böszmeségért? Lejárt az időd vén fasz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!