Bátortalan sofőröknek segíthet ez az új ötlet

2024. március 22. 11:21

Egy új módszertant dolgoztak ki, aminek a célja az, hogy az ügyfelek újra vezessenek.

2024. március 22. 11:21

A nyitókép illusztráció. Fotó: SILAS STEIN / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

 

2019-től működik a VezessJol nevű vállalkozás, amely nem egy hagyományos értelemben vett autósiskola, hanem egy coaching szemléletű képzés – írja a Vezess.

A lap arról számolt be, hogy

Bányai László coachként és nem szakoktatóként indította el a szolgáltatását, már jogosítvánnyal rendelkező, de évek óta nem vezető embereknek segítenek visszatérni a forgalomba.

„A közösen eltöltött időnek nagyjából csak a 15-20 százaléka technikai jellegű képzés, legtöbbször megvan a tudásuk, csak ilyen-olyan traumák, vagy önértékelési problémák, sokszor kishitűség, vagy éppen rossz emlékek gátolják őket a határozott járművezetésben” – mondta Bányai.

Jellemzően 5-15 éve nem vezető jogosítványosok fordulnak Bányai Lászlóékhoz, de leporoltak 30 éve fiókban porosodó vezetői engedélyt is, legnagyobbrészt 30 és 50 közöttiek ülnek be gyakorolni, 80 százalékban nők. Ma már nyolc mentorral (és nem oktatóval) dolgoznak az ügyfeleik (és nem tanulóik) forgalomba való szó szerinti visszavezetésén.

A kollégáit rendszeresen képzik, pszichológosok, coachok és trénerek.

Az általuk használt gépjárművek rendelkeznek jobboldali pedálsorral a klasszikus okató-járművekhez hasonlóan. Felméréssel kezdődik a közös munka, amely nagyrészt beszélgetés, sokszor a gátak napfényre helyezése. „Kidolgoztunk egy módszertant, következetesen ezen haladunk lépésről lépésre. Sok pozitív visszacsatolással az önbizalom felépítése történik” – állítja Bányai László.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2024. március 22. 13:04
jóember 2024. március 22. 11:30 A sok tétovázó, óvatoskodó, bizonytalan, forgalmat feltartó álsofőröknek kötelezővé kellene tenni. Ezek frusztrálják a közlekedőket, ezek miatt van a sok baleset. .... Durr bele a közepibe, mi? Sikerülni szokott! Ködben is 100-al menni, a többi úgy is annyival megy, aztán lesz a 4 oldali autó-felhalmozódás! Picikém csak annyira próbálj meg emlékezni a fizika órákról, hogy mivel a tömeg adott, az impulzus a sebesség függvénye! Azaz MINDIG a gyorsabb okozza a nagyobb bajt!
nemecsek-3
2024. március 22. 12:36
5 éves ötlet miért új??- mert a Mandínernél újszülöttek vannak és az újszülöttnek minden vicc új szól az új humoros mondás ami azintén az újszülöttnek lehet új. Különben sem 5 éves, jóval korábban is volt autós iskola akik hasonlót hirdettek. Az új javaslat az lene, ha a gyakorlott vagy magukat annak képzelő autóvezetőkből az önteltebb rétegeknek indítanának kötelező képzést és felvilágosítást a közúti viselkedési morálból valamint abból, hogy a közút még csak nem is főleg az ő pénzükből létezik és még csak nem is kapcsolódik business class road jog a Skoda Superb-hez a 20 éves Suzuki Swifthez képest. Hivalkodáshoz ki lehet bérelni Mogyoródot és lehet vásárolni csodálókat, ha meg valaki csóró az az úton is maradjon a kategóriájában
jóember
2024. március 22. 11:30
A sok tétovázó, óvatoskodó, bizonytalan, forgalmat feltartó álsofőröknek kötelezővé kellene tenni. Ezek frusztrálják a közlekedőket, ezek miatt van a sok baleset. Tehát jó kezdeményezés!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!