Ötnapos fokozott rendőri ellenőrzés lesz a fővárosban – erre lesz érdemes figyelni

2024. február 02. 08:02

A fokozott ellenőrzést a budapesti rendőrfőkapitány rendelte el.

2024. február 02. 08:02
Closeup of police car lights on a night time traffic stop

A hétvégén, illetve a jövő hét elején az egész fővárosra kiterjedő rendőri ellenőrzés várható. A fokozott ellenőrzést a budapesti rendőrfőkapitány rendelte el.

Budapest rendőrfőkapitánya a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 30. §-a alapján 2024. február 8-án 0 órától 2024. február 12-én 8 óráig fokozott ellenőrzést rendelt el Budapest teljes területére

– szerepelt a police.hu-n közzétett rendőrségi közleményében.

A fokozott rendőri jelenlétnek alapvetően két célja lesz:

  • a jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése, megszakítása,
  • valamint a közrend és közbiztonság fenntartása.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Douglas Sacha / Getty images

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ödenburger
2024. február 02. 12:04
Nyilván a kitörés napi esetleges balhék megelőzésére, ill. a rendőri fellépés jogszerűségének megalapozására törekednek. Az antifák táskájának-ruhájának átkutatására így külön parancs nélkül is joguk lesz a rendőröknek.
Osztap_Bender
2024. február 02. 09:02
A fokozott rendőri jelenlétnek alapvetően két célja lesz: a jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése, megszakítása, valamint a közrend és közbiztonság fenntartása. Ez lenne a rendőrség mindennapi feladata országos szinten, nem pedig a járőrautókban való recskázás, az irodákban való üldögélés. Nem "akciózni" ,hanem dolgozni kellene elvtársak, főleg a "cigányokkal fertőzött" területeken. Mikor láttatok utoljára rendőrjárőrt dolgozni a közterületeken? Itt Szentendrén 4 éve nem láttunk gyalogos rendőrt az utcán.
zatoicsi
2024. február 02. 08:56
Nem erre van elsősorban szükség, hanem a jogrendszer reakciós átalakítására. Első körben a talmudi jogrendszert le kell cserélni, a Sándor Zsuzsa féle lakcímkártyás kommunista ügynökzsidókat ki kell ebrudalni az igazságszolgáltatásból. Vissza kell állítani a halálbüntetést és a nyilvános testi fenyítést. A botozásnak igenis van elrettentő hatása.
baronet
2024. február 02. 08:38
ÖTNAPOS ÖTNAPOS ÖTNAPOS ÖTNAPOS ÖTNAPOS ÖTNAPOS ÖTNAPOS ÖTNAPOSÖTNAPOS ÖTNAPOS ÖTNAPOS ÖTNAPOSÖTNAPOS ÖTNAPOS ÖTNAPOS ÖTNAPOSÖTNAPOS ÖTNAPOS ÖTNAPOS ÖTNAPOSÖTNAPOS ÖTNAPOS ÖTNAPOS ÖTNAPOSÖTNAPOS ÖTNAPOS ÖTNAPOS ÖTNAPOSÖTNAPOS ÖTNAPOS ÖTNAPOS ÖTNAPOS írástudatlan barmok a szerkesztőségben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!