„Orbán Viktor kiválasztotta a következő golyóstollát!” – így reagált az ellenzék a Fidesz köztársaságielnök-jelöltjére

2024. február 22. 16:17

A baloldal vezető pártja szerint Sulyok Tamás „egy újabb fideszes pártkatona”.

2024. február 22. 16:17

Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Balatonalmádiban tartott sajtótájékoztatóján bejelentette: Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelöli a Fidesz-KDNP a kegyelmi botrány után lemondó Novák Katalin köztársasági elnök helyére.

Ezt is ajánljuk a témában

A bejelentést követően sorra érkeznek a reakciók az ellenzéki pártoktól. A 24.hu információi szerint a Momentum közleményben erősítette meg, hogy nem vesznek részt a köztársasági elnök megválasztásának folyamatában, hiszen szerintük az államfői pozíció mára teljesen kiüresedett, és „nem szól másról, minthogy a mindenkori államfő teljesítse Orbán Viktor akaratát”. Ahogy fogalmaznak: 

nem vesznek részt abban a parlamenti cirkuszban, ahol a Fidesz kiválasztja Orbán Viktor következő golyóstollát”.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja egy egészen szűkszavú közleményben csak annyit írt: az általuk támogatott Hack Pétert alkalmasabbnak tartják a köztársasági elnöki posztra. A Párbeszéd szerint mindegy ki a köztársasági elnök a rendszerben, „Sulyok Tamás felterjesztése is csak bábjáték”. Karácsony Gergely pártja a közvetlen köztársaság mellett kampányol, az ő jelöltük pedig továbbra is Kaltenbach Jenő.

A DK szerint Sulyok egy újabb fideszes pártkatona

Az Index cikke szerint a Demokratikus Koalíció Sulyok Tamást „egy újabb fideszes pártkatonának” tartja, és kijelentette, hogy Orbán Viktor helyett 

az embereknek kell új államfőt választaniuk”.

A DK azt is állította közleményében, hogy „Sulyok Tamás és a fideszes alkotmánybírók” minősítették 2019-ben jogszerűnek a Fidesz kétharmados választási győzelmét, mely a párt szerint „választási csalás” volt. „Sulyok és társai söpörtek már el hazug érvekkel ellenzéki népszavazási kezdeményezéseket, alkotmányosnak minősítették a hajléktalanok rendőrségi üldözését, jóváhagyták a rabszolgatörvényt, valamint azt is elnézték, hogy a munkavállalókat szolgasorba taszító jogszabály ellen tiltakozó ellenzéki képviselőket nem engedték be a közmédia épületébe” – olvasható a párt közleményében.

„Mindenben kiszolgálta az Orbán-kormányt”

Az MSZP hivatalos közleményében azt írta, a Fidesz Sulyok Tamás személyében „egy látszólag nem a kormánypárthoz kötődő személyt” jelölt köztársasági elnöknek, hozzátéve, hogy szerintük Sulyok eddig az Alkotmánybíróság elnökeként eddig is „mindenben kiszolgálta az Orbán-kormányt”. A párt azt írja: „Ő felelt azért, hogy nem lehetett népszavazást tartani a Fudan Egyetemről vagy az álláskeresési járadékról, de alkotmánybírósági eljárásban ő volt a felelős a kormány bevándorlással kapcsolatos népszavazásaiért, 

valamint a 2022-es «gyermekvédelmi», valójában homofób népszavazásokért is. 

Ő volt az, aki az akkumulátor gyárakkal kapcsolatos népszavazások megakadályozásáért is felelős – sorolta az MSZP.

A Jobbik nemzeti minimumról beszél

A Jobbik szerint „nemzeti minimum”, hogy egy, a nép által választott köztársasági elnöke legyen az országnak, akit közvetlenül a magyar embereknek kell megválasztaniuk. „A Jobbik az egyetlen parlamenti párt, amely sok éve következetesen képviseli azt az álláspontot, hogy a köztársasági elnököt közvetlenül a magyar embereknek kell megválasztaniuk, hiszen az csak így képviselhet minden magyar embert, csak így testesítheti meg a nemzet egységét” – írta reakciójában a párt.

Nyitóképen: Sulyok Tamás / Wikipédia
 

 

 

Összesen 177 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2024. február 23. 05:08
Furcsa, de Török Gábor azt mondta, szerinte az ellenzéknek meg kéne szavaznia a köztársasági elnökjelöltet.
bagira002
2024. február 23. 03:14
Mihazánk Magyart befogadja ?
bagira002
2024. február 23. 03:12
Az ellenzék a fos tollából tinta kifogyott guruló dollárokból telik cserére.
Sulammit
2024. február 23. 00:17
Az ellenzék jelöltjei pártkatonák, golyóstollak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!