Kiderült: nem szabadul a rácsok mögül a békéscsabai késelő

2024. február 16. 14:05

Mint a Mandiner megtudta, a gyanúsítottal szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bizonyítás veszélyeztetése.

2024. február 16. 14:05
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Pénteken tartottak nem nyilvános tárgyalást a békéscsabai emberölés ügyében. Mint ismert, augusztus közepén egy békéscsabai hotel teraszán egy vendég heves szóváltásba keveredett a szálló egyik biztonsági őrével, a dulakodás során előkerült egy kés, 

a támadó többször is megszúrta a helyszínen dolgozó biztonsági őrt, 

akit kórházba szállítottak, ám életét már nem tudták megmenteni.

A rendőrség rövid időn belül azonosította a támadót, egy érdi férfit, aki bár elmenekült a helyszínről, rövid időn belül feladta magát.

Ezt is ajánljuk a témában

Az áldozatról idővel kiderült, hogy Szabó Sándor volt, az ország egyik legismertebb kick-box edzője. „Ez a hír olyan KO, amit nehezen fogok feldolgozni. Sanyi! Köszönök mindent. Részvétemet szeretném kifejezni a családod és a tanítványaid, valamint a sporttársaid felé. Isten veled, cimbora”búcsúzott Szabótól jó ismerőse, Perutek János ringszpíker.

Az érdi gyanúsítottnak vasárnap járt volna le a letartóztatása, azonban a Mandiner megtudta, hogy a pénteki, zárt körű tárgyaláson ezt a bíróság meghosszabbította. 

Mint megtudtuk, a Gyulai Járásbíróság előtt a gyanúsított ellen emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt letartóztatás meghosszabbítása iránt folyamatban volt ügyben a bíróság 2024. február 16-án, nem nyilvános ülésen döntött: végzésével meghosszabbította a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2024. május 18. napjáig. 

Ezt is ajánljuk a témában

A bíróság a letartóztatás meghosszabbításának indokaként megállapította, hogy 

az eljárás jelen szakaszában a gyanúsítottal szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bizonyítás veszélyeztetése

– közölte lapunkkal a Gyulai Törvényszék sajtóosztálya.

Mint kiderült, a végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében, így a végzés nem végleges. A késes támadó védője korábban azt állította, védence önvédelemből szúrt a nála lévő késsel. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: TV2

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZombikaFoskoma
2024. február 16. 14:13
A gyanúsított esetében áll fenn, nem vele szemben. Megint egy pásztorkutya a szerkesztő. Ahhoz képest ügyes egyébként.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!