Hárman támadtak meg egy nőt egy budapesti villamoson, egyikőjük ököllel meg is ütötte

2024. február 10. 10:22

Az egyik fiatal annyira fiatal, hogy nem is büntethető.

2024. február 10. 10:22
null

Az ügyészség vádat emelt egy 14 éves fiúval szemben, aki két, tizenéves társával együtt egy fiatal nőt inzultált az egyik budapesti villamoson. A fiú ráadásul meg is ütötte a sértettet, akit az elkövetők még a leszállás után is követtek, lökdöstek és fenyegettek.

A 14 éves fiú és társai – egy szintén fiatalkorú, valamint egy akkor még gyermekkorú lány – 2022. június 14-én, este, a XIV. kerületben felszálltak az Örs vezér tere irányába közlekedő villamosra. A járművön utazott a sértett, aki egyszemélyes ülésen ült. A fiatalok odamentek a nőhöz, és leültek köré. A sértettel szemben a fiatalkorú lány foglalt helyet, aki szinte nyomban inzultálni kezdte úgy, hogy a lábát feltette a nő ülésére. A gyermekkorú lány ezután a társa ülésre feltett cipőjének a talpát törölgetni kezdte a sértett pólójával, miközben mindannyian nevettek, ezzel tovább provokálva a sértettet.

A sértett ekkor már felállt, és el akart távolodni a fiataloktól, ekkor azonban a fiatalkorú fiú tette a lábát a sértett útjába. A nő határozottan kérte, hogy engedje el, miközben a kezével hárító mozdulatot is tett a vádlott felé. 

A fiú ekkor felállt, a sértett után lépett, és őt ököllel az arcán megütötte, 

miközben társai káromkodva szidalmazták. Az ütés erejétől a sértett szemüvege leesett és a szája vérzett.

A sértett a következő megállónál leszállt, a vádlott és társai pedig követték, miközben szidalmazták, és fenyegették. Amikor utolérték a nőt, azt követelték tőle, hogy térdeljen le előttük. A sértett próbált tovább menni, a fiatalok azonban nem engedték, mindhárman körbevették, majd az egyikük meglökte, aminek hatására a nő egyensúlyát vesztve a bokorba esett. A sértett a fiatal garázdák létszámbeli és fizikai erőfölényétől, illetve erőszakos fellépésétől megijedt, ezért nem mert további ellenállást tanúsítani, inkább engedelmeskedett nekik, és letérdelt előttük. Ezt követően a vádlott és társai távoztak a helyszínről.

A 14 éves fiút csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével vádolja, és vele szemben próbára bocsátást, valamint a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta. Fiatalkorú lány társával szemben az ügyészség az eljárás 2 év próbaidőre történő, feltételes ügyészi felfüggesztéséről határozott. Harmadik, gyermekkorú társuk esetében – életkora miatt – büntethetőséget kizáró ok áll fenn.

Az esetet kamera rögzítette, ide kattintva megtekintheti.

Nyitókép: Képernyőfelvétel

 

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jandor
2024. február 12. 02:16
12 évre kell csökkenteni a komplett büntethetőség határát.
21 gramm
2024. február 11. 20:45
Vérszegény ítélet.
Glück28
2024. február 10. 17:11
Próbára bocsájtás? Komolyan az embert a bíróság teszi rasszistává.
kafabatka
2024. február 10. 15:35
Magyarország színe(s)-java. https://azonnali.hu/cikk/20190815_igy-fog-kinezni-magyarorszag-2034-ben-ha-nem-lepunk-valamit "2034-ben szinte bizonyosan több cigány kisbaba fog születni, mint nem cigány." Nem kell aggódni a migráció miatt,rövidesen elcigányosodik az ország. A magyar nyelvnek és kultúrának lőttek. Annyi. Vége. Nemsokára. Szerencsére addigra már nem létezek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!