„Fegyver csak a 88 éves Sanyi bácsinál volt” - Akik vissza próbálták állítani a királyságot Magyarországon

2024. február 09. 05:25

Voltak, akik fegyvert fogtak és öltek, mások a parlamentbe jutva próbálták meg elérni céljukat.

2024. február 09. 05:25
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Két hét telt el azóta, hogy puccsisták megpróbálták hazánkban átvenni a hatalmat. No, nem úgy, mint tavaly Prigozsin a Wagner-csoporttal Oroszországban, de a rendőrségnek kellett közbelépnie, hogy lekapcsolja az érintetteket. 

A hatóságok az összehangolt rajtaütés során nyolc embert kapott el, a gyanúsítottak azt tervezték, hogy átveszik a hatalmat Magyarország felett, lefegyverezik a rendőröket és katonákat, ha azok ellenállást tanúsítanak. A szekta tagjai még az év végén töltöttek fel egy videómegosztó portálra egy olyan videót, melyben arról beszéltek, hogy 

megalakítják a Szkíta Magyarországot, és megindították a nemzeti szabad katonai csapatok felfegyverzését. 

Ezt is ajánljuk a témában

Kilátásba helyezték ezen kívül, hogy a korábbi és a jelenlegi kormánytagokat is letartóztatják. A rendőrség tájékoztatása szerint a művelet tervezésekor nem volt kizárható, hogy a tagok lőfegyverrel rendelkeznek, ezért a rajtaütések végrehajtására az NNI a Terrorelhárítási Központot (TEK) kérte fel. Az akció méretét jól mutatja, hogy tíz helyszínen, egy időben, összesen 150 rendőr vett részt, 11 emberrel szemben intézkedtek, közülük nyolcat – hét férfit és egy nőt – gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók, majd egy 53 éves murakeresztúri, egy 68 éves veszprémi és egy 88 éves váci férfit őrizetbe vettek.

Ezt is ajánljuk a témában

Lefoglaltak többek között olyan dokumentumokat, melyek tagadják a magyar állam létezését, továbbá a Szkíta Magyarország nevű szervezettel kapcsolatos iratok is előkerültek. Az NNI munkatársai találtak olyan okmányokat is, amiket a társaság állított ki tagjainak. Ezek között voltak személyazonosító igazolványok, forgalmi engedélyek, de még diplomáciai mentességet igazoló papírok is. 

„Fegyver csak a 88 éves Sanyi bácsinál volt”

Később kiderült, az államcsínyes szekta egyik tagja nem más, mint Kötő Gyula, a Mihazánk Mozgalom korábbi nagykanizsai elnöke. A politikus a Blikknek arról beszélt, tudta, hogy nyomoznak az ügyben, nem számított azonban a TEK akciójára, azt hitte, csak meghallgatás lesz maximum. Kötő Gyula a bulvárlapnak adott interjújában azt mondta, szerinte félreértés történt, nem szólítottak fel senkit fegyveres felkelésre vagy támadásra, nem akartak senkinek ártani. 

Azt vártuk, hogy a jogosan felállított nemzetközi fegyveres alakulatok bevonuljanak. Szerintem a politikusok ijedhettek meg túlzottan a dologtól”

– fogalmazott.

Az interjú legszürreálisabb része az volt, mikor Kötő arról beszélt, nála nem is volt fegyver, csak „a 88 éves Sanyi bácsinál, aki korábban kormányzónak választotta meg magát”. 

Volt oka a rendőrségnek azt hinni, hogy vérengzés lesz

Nem először fordul elő, hogy a rendőrök egy olyan csoporton ütnek rajta, amely erőszakkal akarja átvenni a hatalmat hazánkban. A legemlékezetesebb eset 2016-ban a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben történt, ahol a radikális Magyar Nemzeti Arcvonal elnöke egy rajtaütés során lőfegyverével rálőtt Pálvölgyi Péter rendőrre, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy életét vesztette. 

A szervezet rendszeresen tartott képzéseket a tagjainak, mivel szerintük a kapitalizmus hanyatlóban van, így szükségét látták, ha a tagok tudnak bánni a fegyverrel. A főhadiszállás Győrkös bőnyi otthonánál volt, ahol rendszeresen tartották a kisebb-nagyobb gyakorlatokat, többek között airsofttal, paintballal és légfegyverekkel lövöldöztek. 

Bejelentették: jöjjön a királyság

Időnként kiad egy közleményt a Honfoglalás 2000 Egyesület nevű szervezet, mely zászlajára azt tűzte ki, hogy módosítsa az Alaptörvényt a nemzeti összetartozás érdekében. Azt akarják elérni, hogy a hazánk a jövőben ne köztársasági, hanem királyság államformában működjön tovább.

Király nélküli királyság legyen Magyarország!”

– közölték legutóbb.

De volt olyan országgyűlési képviselőnk is, aki királysággá változtatta volna Magyarországot. Zagyva György Gyula a Jobbik-frakcióból politizált 2010 és 2014 között, egyik első képviselői interjúját az Indexnek adta, ahol kijelentette:

A cél a magyar apostoli királyság visszaállítása.

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. február 09. 13:30
Namond 2024. február 09. 12:46 Orbán kormányzása alatt a nyomozóhatóság jelentős sikereket ért el a bolhák seggébe dugott szívószállal elefánt nagyságú bolhát alkotni...." Namond megint fröcsög és nyáladzik...
Namond
2024. február 09. 12:46
Orbán kormányzása alatt a nyomozóhatóság jelentős sikereket ért el a bolhák seggébe dugott szívószállal elefánt nagyságú bolhát alkotni. Ugyanakkor abban is jelentős az előre lépés, hogyan kell a tisztességes Fidesz tagok közé és a Fidesz parlamenti frakciójába bújt és Orbán udvarában és kormányában tenyésztett és felnőtt elefántokat szőnyeg alá seperni.
2024. február 09. 11:53 Szerkesztve
A kulcsi szubkultúra veszélyei. A magát Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező csoportosulás szeptemberi kulcsi találkozóján készült négyórás felvételnek már az első képkockáján az a felirat olvasható: „Orbánt megölni nem kell félnetek jó lesz”. Az állítólag a magyar alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásáért tevékenykedő magukat Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező szervezet újabb két tagja kerülhet a vádlottak padjára, akik ellen élet és állam elleni bűncselekmények miatt emelt vádat a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség. A mentálisan nem százas Posta Imre volt rendőrségi pszichiáter és vele rendszeresen piknikező - társadalmi védőhálóból kiesett - társai egy alkalommal és az interneten keresztül 33 közéleti szereplőre hirdettek halálos ítéletet. Fegyverzetük szalonnázó bicska, metszőolló, ásó kapa. Kaszájuk nincs, de van paradicsom karójuk. A magyar hatóságok, akik összehangolt akcióban emberölés előkészületének bűntette miatt fogták el a szervezet vezetőit.
iimre
2024. február 09. 11:06
"Átoperált Kiscsoportos feb09. 08:26 A csuti Tébolyult ismét megmentette a Hazát!" Félreérted, azt a 2010 óta tartó választási győzelmeivel teszi, hiszen Magyarországon egymás után folyamatosan negyedszer szerzett demokratikus választásokon 2/3-os többséget az OGV&Co., a nemzeti oldal — és most kapta az eddigi legerősebb felhatalmazást, tudod, 135 képviselői helyet az eddigi “rezgőléces” 133 helyett… Ennek pedig azért van jelentősége, mert egy egész országot meg lehet vezetni 4 évig, erőszakkal akár 8-ig is, de 12 év alatt már biztosan kibontakozott volna valami népfelkelés, ha minden olyan szörnyű volna Magyarországon, ahogyan a megélhetési ellenzék hajtogatja. Lásd: 1. 2010 https://www.valasztas.hu/49/valasztas.hu 2. 2014 https://www.valasztas.hu/48/valasztas.hu/ 3. 2018 https://www.valasztas.hu/ogy2018/valasztas.hu/ 4. 2022 https://vtr.valasztas.hu/ogy2022/orszaggyules-osszetetele
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!