Egy, csak egy legény gondolkodik hosszabb távon az EU-ban

2024. február 05. 15:40

Szükséges lesz felállítani az EU-ban egy olyan szakértői bizottságot, amelyik naprakészen megmondja, ki a frankó és ki a nem.

2024. február 05. 15:40
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
vasarnap.hu

„A magyar delegáció annyit elért, hogy évente azért csak rápillantanak a dohányra, mire is költötték az európai gazdáktól elsikkasztott, és a jövő generációkra ráterhelt eurókat. Így, ha a Zelenszkij család gyanúsan sok tengerparti villát vett, netán gombamód szaporodnak a tisztázatlan anyagi hátterű kiskirályok, magánhadseregek, akkor – feltéve, ha a bizniszben nincs benne Eva Kaili keze, a Tarabella-Panzeri duó vagy Ursula von der Leyen sms-ei – le lehet állítani a további kifizetéseket. Sőt, ha márciusban teszem fel Putyin összevonná a moszkvai és kijevi kormányzatot, csak januárig kapnák az apanázst Brüsszelből, mert addigra valószínűleg felülvizsgálják. Kivéve, ha decemberben Zelenszkij visszatér, mert akkor újra mehet. Kérdés, visszafizettetik-e Putyinnal a jogtalanul felvett összeget, vagy levonják a majdani kártérítésből, amit az Északi Áramlat felrobbantása miatt kell fizetni.

Szükséges lesz felállítani az EU-ban egy olyan szakértői bizottságot, amelyik naprakészen megmondja, ki a frankó és ki a nem, kinek lehet pénzt adni, és kinek nem. Tehát a lengyelektől a PiS miatt visszatartott pénzt Tusknak el lehet küldeni, de csak óvatosan, mert ha a jogállamiságot felfüggesztő sokpárti koalíciójuk a tüntetések hatására megbukik, és visszatér a hatalomba Morawiecki, akkor megint gyorsan le kell állítani.

Nehéz dolog ez az értékelvű politizálás, sok odafigyelést, rugalmasságot, intelligenciát, de mindenekelőtt egységes fellépést követel. Mert amiképpen a magyar dalocska ezt már jóval az EU feltalálása előtt tudta: aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2024. február 05. 23:02
Szerintem nem azért nem fogadták el az évenkénti újra szavazást, hogy Orbán vétóját megakadályozzák, hanem azért, hogy az EU-s választások után ne lehessen visszacsinálni a dolgot. Most a választások előtt, megpróbálnak fontos dolgok vonatkozásában kész helyzetet teremteni az új parlament számára.
2024. február 05. 18:34 Szerkesztve
Ukrajnának annyi esélye van túlélni , mint lónak hátúszásban olimpiát nyerni. Minden pénz amit oda küldünk a gyerekeink, unokáink szájától megvont " kenyér " lesz ! A tisztánlátáshoz : Tudjátok , Mi milyen támogatást kaptunk 1957-ben Csehszlovákiától az újjáépítéshez : 4 vagon gumibotot !
Pelso j.
2024. február 05. 17:55
Talpnyaló cseléd, a dohányra itthon mikor lehet rápillantani, mondjuk havonta?
Abelzoli
2024. február 05. 16:02
remélem majd az olyan beruházásokra is ránéznek ahol milliókból épül egy nem működő wc vagy lombkorona ösvény egy mezőn...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!