Bródy János nem bírta ki, durván nekiment Orbánéknak

2024. február 18. 10:29

Megszólalt a zenész, bár ne tette volna!

2024. február 18. 10:29
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

„Az államfői lemondást követően sorra szólalnak meg a baloldali szereplők. Mint vérszagra a keselyűk, úgy lepték el a közösségi médiát a kormány bukását vizionáló, tenyerüket dörzsölő megmondóemberek.

A Hírklikk nevű, baloldali propaganda portál öles betűkkel számolt be arról, hogy Bródy János is megszólalt a kegyelmi botrány kapcsán. Érdemes pár mondatot idézni a cikkükből: »Bródy János ezekben a napokban nemcsak azt bizonyítja be sokadszorra, hogy mennyire időtállóak a művei, hanem azt is, hogy nem véletlenül vált egy (két/három?) generáció szócsövévé.«

A zenész Facebook-oldalára az alábbi mondatot tette ki: »És eljöhet még az az idő, hogy kinyílnak tágra zárt szemek, Fény derül a sötét szobákra, hol hamisítják a híreket.«

Majd a komment szekcióba belinkelte a Válasz Online kormánybukást vizionáló vágyvezérelt cikkét. Bár ne tette volna! Sokkal etikusabb lett volna, ha Bródy a posztolgatás helyett inkább tükörbe néz. Huth Gergely korábban a Magyar Nemzetben jegyzett egy publit Mező Gábor nemrégiben megjelent A kultúra megszállása című nagyszerű könyvéről, amelyben a következőket írta Bródyról:

»Korántsem volt olyan ártatlan, ügyefogyott káder, hiszen szakszervezeti vezetőként az 1981-es tatai rocktanácson Aczél György kultuszminiszter embereitől lényegében Nagy Feró és az »elhajló« rockzenészek betiltását követelte. Ami nem meglepő, hiszen a nagy hivatásos lázadó akkoriban Koncz Zsuzsával és Zoránnal az Országos Béketanácsban és KISZ-rendezvényeken tüsténkedett.«

A rendszerváltás után aztán megtalálta ő is a megfelelő helyét, a magyarellenes liberálisok gyűjtőhelyén a szabad madarak fészkében. Most azonban a méltán a történelem szemétdombjára került szélsőliberális politikai formáció, az SZDSZ korábbi fő támogatója és arca, Bródy ezúttal nagyon mellélőtt. Ezzel a posztjával éppen az ellenkezőjét bizonyította be annak, amit a Hírklikk írt. Bródy nap mint nap lejáratja magát és életművét, immár nem generációk szócsöve, csupán egy ócska, köpönyegforgató baloldali hisztériakeltő.”

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fekete-hunyor
2024. február 20. 04:21
A Bródy szégyenében kussolhatna!
KBA98
2024. február 19. 16:49
A bolha seggén egy pattanás!
auditorium
2024. február 19. 10:08
Ki ez a Bródy János ? Csak nem az ukrajnai Brody városából érkezett, mely 2O16-ban még kb. 23 ezer lakosa volt és ezen keresztül érkezett a Barátság Kőolajvezeték Mo-ra is.
Saksafar
2024. február 19. 09:12
A rendkívül hiteles Bródy, ugye? Ezt is szépen benéztétek, azt hittétek, hogy ebből a felfújt ügyből kormányváltás lesz? Nem és ne is legyen, mert debilferiéktől pontosan tudjuk mi lenne várható. Az ország javainak újbóli felélése, gazdálkodás helyett pedig ismét minden komolyabb cég és közmű eladása, hogy további pénzeket szerezzenek, amit szét lehet boltocskázni, osztogatni, ezáltal a hatalmukat ideig-óráig megtartani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!