Újabb hitelminősítőtől kapott dícséretet Magyarország

2024. január 27. 07:47

A Scope Ratings szerint Magyarország egy olyan hely, ahol érdemes befektetni.

2024. január 27. 07:47
null

Újabb kedvező hitelminősítői értékelés: befektetésre ajánlja Magyarországot a Scope Ratings! – tette közzé Facebook-oldalán a pénzügyminiszter péntek este. Varga Mihály kifejtette: a három nagy hitelminősítő után a berlini Scope Ratings is megerősítette Magyarország 'BBB' besorolását stabil kilátás mellett.   

A hitelminősítő kedvezően értékelte a versenyképességet erősítő beruházásokat és hazánk ellenállóképességét a negatív külső hatásokkal szemben” 

– fűzte hozzá. A pénzügyminiszter közölte: a Scope Ratings 2-3 százalék körüli gazdasági növekedésre, csökkenő költségvetési hiányra és államadósságra számít Magyarországon a következő években.

(MTI)

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2024. január 28. 10:20
Ez így van!!! Itt kánaán van, jólét van, dübörög a gazdaság, meg amúgy sincs itt semmi látni való!!! Van kutyád fideszes geci??? Akkor etesd azt, jó kurva anyáddal együtt!!!!
Zsolakomarom
2024. január 27. 15:56
a BBB "befektetesre ajanlott" az a roman-balkani szint, az maradt ki a cikkbol a szlovakok, csehek, horvatok, lengyelek kategoriakkal e felett vannak, nem is beszelve a tobbi europairol
lájkbajnok
2024. január 27. 14:55
A spekulánstőkének tetszik az orbáni modell.
I feel the earth move under my feet
2024. január 27. 13:20
Hát hogyne érné meg Magyarországon befektetni egy külföldi cégnek.. mondjuk egy németnek.. A BMW akkumulátor gyártó üzemének beruházási költségéből a magyar állam átvállalt több, mint harminc százalékot.. "munkahelyteremtés".. ugye.. Egy főre (500 munkahelyet ígértek, de lehet, csak 300-at.. ) 27 millió forintot ajándékoztunk nekik. Ömlenek kifelé a milliárdok.. évente 200 milliárd átlagban..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!