Halottnak nyilvánították, egy érdi szupermarketnél találtak rá, és jól volt

2024. január 17. 14:44

Kiderült, hogy az ausztriai halotti anyakönyvi kivonatot az internetről rendelte.

2024. január 17. 14:44

A Nyíregyházi Törvényszék volt illetékes abban a büntetőperben, amelyben közokirat-hamisítás, csalás és pénzmosás vádjával L. Gábort 5 év 10 hónap szabadságvesztésre ítélték – vázolta az alaphelyzetet Nagy Gábor alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztály kiemelt főnyomozója.

Másodfokon az ügy Debrecenbe került, de tárgyalás nem volt, mert 2023. április 19-én az eljárást a vádlott halála miatt beszüntették.

Amikor erről az első fokon eljáró, nyíregyházi bírónő értesült, gyanút fogott

– ismertette a történéseket a Police.hu.

Az L. Gábor haláláról készített dokumentumot elvileg Ausztriában állítottak ki. A bírónő arra kérte a Nemzeti Bűnügyi Együttműködési Központot, hogy kérjen hivatalos tájékoztatást arról, hogy a férfi valóban Klagenfurtban halt meg.

Ekkor derült ki, hogy 2022. november 29-én L. Gábor valójában nem halt meg.

Az is kiderült, hogy 2023 októberében L. Gábor jóval a „halálát” követően háziorvosával és ügyvédjével is telefonált. A rendőrség közölte, hogy így lett meg a férfi telefonszáma, és a mobiladótornyok novemberben észlelték, hogy az ausztriai előfizetésű mobilszolgáltatás használója megérkezett Érdre. Ezt követően december 6-án egy érdi szupermarket parkolójában kapták el a rendőrök.

Kihallgatásán azt adta elő, hogy az ausztriai halotti anyakönyvi kivonatot a sötét webről rendelte, és 1500 euró értékben kriptovalutával fizetett érte.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Police.hu

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetx
2024. január 18. 00:22
ha a dark-ot lefordítjátok, akkor a webet miért nem? maradjon csak dark web.
MyOp
2024. január 17. 16:04
Ilyen az, aki hajlamos és kapható minden baromságra, de kivitelezni nincs hozzá elég esze.
ertönszena
2024. január 17. 15:17
Ez egy zombi?
stormy
2024. január 17. 14:56
ződkártyát kicst drágábban tudott volna venni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!