A magyar nemcsak világnemzet, hanem egyenesen világsportnemzet

2024. január 09. 13:37

Nem volt kétséges, hogy az év férfi sportolója Dominik Szoboszlai, mint ahogyan Schmitt Pál életműdíja is igen megérdemelt.

2024. január 09. 13:37
Nagy János
Nagy János
Facebook

„Immáron 66. alkalommal rendezték meg az Év Sportolója Gálát, amelyen a 2023-as év fogyatékos és ép sportolói közül díjazták azokat, akik nemcsak maguknak és családjuknak, de Magyarországnak, a nemzetnek szereztek dicsőséget. 

Nem lehetünk elég hálásak Szöllősi Györgynek, a 120 éves Nemzeti Sportnak és az M4 Sportnak, hogy hírnevének és rangjának kijáró módon szervezték meg a magyar sport ünneplését. Mi tagadás, nem egyszer szökött könny a néző szemébe, midőn ennyi legendát látott felvonulni, beszélni és meghatódva szólni arról, milyen sokat jelent számukra az a szeretet, amely a magyar szurkolókból árad irányukba.

Nagyon szép gesztus volt a szervezők részéről, hogy a hivatalos díjátadókat egy-egy sportlegenda – Daniel Gyurta Officialtől  Szász-Kovács Emesen át Szalai Ádámig – és egy-egy fiatal tehetség – Szombathelytől Tiszavasváriig – segítette.

Elképesztő tűzijáték volt hát az Operaházban.

A teljesség igénye nélkül: Érdi Mári vitorlás videóüzenete Argentínából, Klein Ábrahám, temesvári születésű magyar-izraeli futballbíró, a megható beszédet mondó Ekler Luca, Javier Sotomayor kubai magasugró világcsúcstartó, az életvidám Kiss Péter Pál parakajakos, a fantasztikus vívónk, Szilágyi Áron, Timea Majorová szlovákiai magyar származású kaliforniai fitnesszguru, Joe Berenyi a magyar nagypapájára oly’ büszke amerikai paraatléta, Fabio Cannavaro olasz futballikon. Nem túlzás: a magyar nemcsak világnemzet, hanem egyenesen világsportnemzet.

Nem volt kétséges, hogy az év férfi sportolója Dominik Szoboszlai, mint ahogyan Schmitt Pál életműdíja is igen megérdemelt.

Schmitt elnök úr – szokásához híven – tegnap este is elegáns, szellemes és sármos volt.

Nehéz döntés volt az év edzőjének megnevezése. Nagyszerű volt hallani, ahogyan a nyertes Marco Rossi  Elek Gábor Fradi-trénert és Varga Zsolt vízilabda-kapitányt dicsérte. Én személy szerint nagyon szurkoltam a kategóriájukban jelölt női kardválogatottnak és a vízipólós fiúknak. De nincs veszve semmi, jövőre akár újabb olimpiai éremmel a nyakukban térhetnek vissza.

A gálaest a tárogatóval kísért és az operaénekessel együtt énekelt Himnusszal ért véget. Mintha egy angyal szállt volna át az Opera közönsége fölött. »Isten, áldd meg a magyart!«”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Marco Rossi lett az év edzője

„Idén még nagyobb támogatást kell nyújtanotok” – jelentette ki a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsocc44
2024. január 11. 04:58
Hát igen, Szilágyi Áron vivó 3 olimpiai arannyal nem lett év sportolója. A vízilabda edző sok éremmel, szinten nem lett év edzője. De az eddig semmilyen nemzetközi eredményt felmutatni nem tudó, falábú és IQ negatív fodbalista és a külföldi edző az igen! Ma ez a baj.
2024. január 10. 08:16 Szerkesztve
Szoboszlai oké, sima liba, de Schmitt Pál diplomás botlása nálam nem tartozik a felejtős kategóriába, végül mégis lemondani kényszerült. Sajnos az ő kitüntetése nálam egyenértékű rendszerhiba Vidnyánszky Attila felmondásának el nem fogadásával.
contractor-2
2024. január 09. 21:09
"világsportnemzet" Aha, lófaszt mama. Majd ha, úgy mint a svédeknél, egy 20 fős tetszőleges társaságból 10 ember fél-maratont fut heti rendszsrességgel, akkor is amikor - 15C fok van és 40 cm hó, akkor majd beszélhetünk világsportnemzetről. Addig meg hagyjuk az önhülyítést.
akkor ki
2024. január 09. 18:02
Gratula minden díjazottnak! Büszkeség!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!