Valeurs Actuelles: Orbán a hét embere

2023. december 21. 15:08

A francia lap szerint Magyarország miniszterelnöke nem hazudtolta meg önmagát, emelt fővel térhetett haza, ahol a közvélemény elismeri nyertes stratégiáját.

2023. december 21. 15:08

A Valeurs Actuelles print kiadása a hét emberének és „főtárgyalónak” nevezte Orbán Viktort, miután a francia lap rövid cikke szerint a magyar miniszterelnök környezetében csak mosolyognak azon, hogy Brüsszelben mindenkit oroszbarátsággal vádolnak, aki nem hajlandó „beállni a sorba”.

Mint a lap felidézte: Orbán Viktor nem támogatta az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós pénzügyi segélyt.

A francia újság cikke szerint a magyar kormányfő az uniós csúcs előtt „megemelte a tétet”, hogy elérje az „illiberális reformjai” miatt befagyasztott, 30 milliárd eurós uniós forrás feloldását, amiből 10 milliárd eurót jóvá is hagyott a magyarok számára a Bizottság. A cikk szerint Orbán Viktor nem hazudtolta meg önmagát, emelt fővel térhetett haza, ahol a közvélemény elismeri nyertes stratégiáját.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MIGUEL MEDINA / AFP

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ninini
2023. december 27. 06:59
Tommaso 2023. december 22. 17:52 Kellő számban bemásoltad ugyanazt, mocskos népirtáspárti féreg.
Tommaso
2023. december 22. 17:52
Hogy Orbán a Hét embere lenne, ez a Hét baromsága! Méghogy "emelt fővel térhetett haza, ahol a közvélemény elismeri nyertes stratégiáját". Nem nyert, hanem vesztett, és nem ismerik el, hanem kinevetik és átkozzák. A többi sajnos igaz. Az, hogy hazatérhetett. A rezsimje által korábban sikeres agymosáson átesett kb 2 millió véleménye kisebbségi vélemény.
Tommaso
2023. december 22. 17:51
Orbán buta, ámde annál lelkesebb seggnyalója, bizonyos Ninini megpróbált vitába szállni, de egyetlen ÉRV sem jutott az eszébe. Sőt, még a témához sem tudott hozzászóni. Igy aztán csak személyeskedett és mocskolódott, ami - tudjuk - sehol a világon nem elfogadott vitamódszer.
MaBaker
2023. december 21. 23:55
Szánalom, hogy a non-stop támadás után, amikor megszavazza az ukrán tárgyalásokat, egyből a fél nyugat a seggét nyalja. A hazai jobbos sajtó meg mindezt úgy tálalja, mintha ezt egy hazai jobboldali szavazónak nem pont szégyellnie kéne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!