Fontos döntést hozott a kormány, százmilliós informatikai fejlesztések következnek

2023. december 25. 15:24

Az idegenrendészeti törvény kapcsán született meg a határozat, több minisztériumnak is dolga lesz a módosítással.

2023. december 25. 15:24
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Több száz millió forintot különít el a decemberben elfogadott új idegenrendészeti törvényben előírt egyes feladatok végrehajtásához a kormány – derül a legújabb Magyar Közlönyből

A kormányhatározat szerint 

az informatikai fejlesztések, valamint a tartózkodási kártyával rendelkezők úti okmányai megújítására 

a központi költségvetésből az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság javára 111 millió forintot, a Miniszterelnöki Kabinetiroda számára a kormányzati infokommunikációs fejlesztési feladatokra 93 millió forintot, ezen felül a Gazdaságfejlesztési Minisztérium érdekkörében felmerülő informatikai fejlesztések végrehajtására további 45 millió forintot különítenek el.

Az informatikai fejlesztési feladatoknak a törvény március 1-i alkalmazhatóságát követően szükséges feladatok végrehajtásához a Miniszterelnöki Kabinetiroda 521 millió forintot, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság 100 millió, míg a Külgazdasági és Külügyminisztérium 165 milliót kap a költségvetésből.

A december 12-én elfogadott jogszabály szigorú előírásokat tartalmaz a vendégmunkások beutazásának, Magyarországon tartózkodásának és munkavállalásának szabályairól.

 

Ezt is ajánljuk a témában

A törvény preambuluma egyebek mellett rögzíti, hogy „Magyarország a magyaroké és a magyar munkahelyek is első helyen a magyarokat illetik meg”.

A bevezetőben azt is világossá teszik, hogy mindenkitől elvárják a magyar törvények tiszteletben tartását, aki pedig ezt nem teszi meg, annak azonnal el kell hagynia hazánk területét.

A preambulum leszögezi, hogy 

a magyarországi tartózkodás idegen állampolgára számára nem alapjog 

valamint, hogy vendégmunkásokat Magyarországon csak a legszigorúbb szabályok mellett lehet alkalmazni.

Nyitókép: Idénymunkások a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ófehértó határában (Fotó: MTI Fotó: Balázs Attila)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mreinstand-2
2023. december 26. 05:31
Rettegj paraszt a “migránstól”, ezt akarja a geci gazdád. Így leszel jó jobbágy, hű kiszolgálója a rendszernek.
Chekke-Faint
2023. december 25. 18:49
Takagi Magyarország a középmezőnyben az IT-versenyképesség terén [Economist Intelligence Unit/HWSW] Kevés ország rendelkezik az IT-szektor virágzásához szükséges összes tényezővel, vonja le a következtetést az Economist Intelligence Unit (EIU) gazdasági és piackutató vállalat friss tanulmánya . A legjobbak között teljesít az Egyesült Államok, Japán, Dél-Korea és az Egyesült Királyság -- Magyarország a középmezőnyben végzett IT-szektorának versenyképessége terén Nem rossz de bármikor lehet tovább fejlődni. Tehát az ideje volt az kicsit erősl
Takagi
2023. december 25. 18:37
Ideje volt.
2023. december 25. 18:27 Szerkesztve
A német TAJ kártyát az ujraegyesítéskor vezették be. Akkor informatikáztak. Aztán rájuk jött a wilkommen kultur. Már mindegy van e TAJ kártyájuk. Mert utlevelük sincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!