Závecz: újra nőtt a Fidesz támogatottsága, az MSZP már be sem jutna a parlamentbe

2023. november 15. 17:26

A friss kutatás szerint a fővárosban is a Fidesz a legnépszerűbb.

2023. november 15. 17:26
null

Növekedésnek indult a Závecz Research kutatása szerint a Fidesz támogatottsága, mely jelenleg a választókorúak körében 32 százalékon áll. A nagyobbik kormánypárt mögött a második helyen a Demokratikus Koalíció áll, a baloldal pártot 14 százalékra mérték. A Telexen megjelent kutatás a Mi Hazánkat mérte harmadik helyre, őket 6 százalék támogatná, ha most tartanák a választásokat.

A parlamenti bejutás küszöbén áll a Momentum 5 százalékkal, azonban a támogatottság alapján kiesne az Országgyűlésből a Jobbik és az MSZP, akiket 4 százalékra mértek, az LMP, mely 3 százalékot kapna most és a Párbeszéd, amely 1 (!) százalékon mozog. 

A biztos szavazók körében 48 százalékon áll a Fidesz, a DK 19, a Mi hazánk 8, a Momentum 6 százalékos – minden más politikai erő az 5%-os parlamenti küszöb alatt van.

A kutatás rámutatott arra is, hogy a Fidesz elsősorban vidéken növelte bázisát az elmúlt két hónapban, megyeszékhelyeken öt, kisebb településeken 3-3 százalékpontot szerzett a kormánypárt. Bár szeptember óta csökkent a Závecz szerint a Fidesz budapesti támogatottsága, még így is ők a legerősebbek 24 százalékkal. 

Nyitókép: MTI Fotó: Soós Lajos

 

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. november 17. 17:37
Vannak pitiánerkedö, irigykedö gyurcsányista hólyagok, akik Orbánnak szemére vetnék még azt is, hogy eggyel több szendvicset evett meg valamelyik külföldi útján, mint amit az unió és Gyurcsány "megengedett" neki. Nos ezeket a satnya lelkületü bugrisokat fel kell világosítanunk: ORBÀN NEM AZÈRT KELL A MAGYAROKNAK, HOGY SZÜZIES, ÖNMEGTARTÓZTATÒ ÈLETMÓDOT FOLYTASSON, HOGY NE EGYEN TÖBB SZENDVICSET, MINT AMIT AZ ELLENZÉK ÀLTAL IS ELFOGADOTT KÖLTSÈGVETÈS MEGENGED NEKI ÈS HOGY MINDEN ELÖNYRÖL LEMONDJON, AMI POZICIÓJÀVAL JÁRNA, VAGY HOGY NE CSAPJON BELE A LECSÓBA, HA ÉPPEN MEGTEHETI. NEM URAIM ÉS HÖLGYEIM. ORBÀN AZÈRT KELL A MAGYAROKNAK, MERT Ö A NEMZET JÖVÖJÉNEK LETÉTEMÉNYESE, GARANCIÁJA. Ezt ideje lenne minden leaszfaltozott agyú ellenzékieskedö gyurcsányista bugrisnak megértenie végre.
Palatin
2023. november 17. 17:36
Én már azt várom, hogy a Fidesz támogatottsága ne növekedhessen tovább.... Mert már nincs hova, hiszen mindenki öket támogatja.
moricka13-3
2023. november 17. 09:16
Zavecz-Pulaiék figyelmébe ajánlatos praktikusan Csintalan soronkívüli megmérettetése arról, milyen része volt a régi pártjába visszalépésének abban, hogy az MSZP momentán már be sem jutna a Parlamentbe.
Palatin
2023. november 16. 18:41
A Mi Hazánk erösebb a DK-nál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!