Vucic elárulta, hogy mikor készülhet el a Budapest–Belgrád vasútvonal

2023. november 03. 21:08

A szerb és a magyar főváros közötti távolság megtétele 2 óra 40 perc alatt lehetséges lesz.

2023. november 03. 21:08
ORB¡N Viktor; VUCIC, Aleksandar

Aleksandar Vucic szerb elnök szerint legkésőbb 2026 nyarára elkészülhet a Budapest–Belgrád vasútvonal magyar szakasza – olvasható a Világgazdaság hasábjain. A szerb elnök erről  a belgrádi központi vasúti pályaudvar (a köznyelvben Prokop) új komplexumának átadóján beszélt.

Vucic ugyanis azt mondta, hogy a 2024 legvégén lezáruló Újvidék–Szabadka vonalhoz képest egy, de legkésőbb másfél évvel, 

vagyis 2026 nyaráig „a magyar barátaink be fogják fejezni a saját vasúti szakaszukat Budapestig”

Így a Budapest–Belgrád magyar szakasza, a 150-es vonal teljes felújítása addigra véget érhet, ez pedig azt jelenti, hogy 

a szerb és a magyar főváros közötti távolság megtétele 2 óra 40 perc alatt lehetséges lesz. 

A Budapest–Belgrád vasútvonal magyar szakaszának befejezését 2025-re prognosztizálják. Ezzel nagyrészt összecseng a szerb elnök közlendője, ugyanakkor a végső dátumot már esetlegesen kitolta 2026 feléig.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2023. november 04. 09:10
Mintha valami lohadás lenne a hazai részen. Pedig szeretnék Nándorfehérvárra utazni. Kínában könnyen megy a 300km es vonat. Tudnak dolgozni, megy egyenes szakaszokat produkálni. 300 ezer ember arrébb költöztetése nem gond. Nálunk 1 ember 15 évig pereskedne, hogy a telje sarkából lecsípnének ha nem kanyarba menne a vonat. Kanyarban meg csak 20km el mehet.
Akitlosz
2023. november 03. 23:40
Eleve ott kezdődik, hogy már a XXI. században élünk. Nem régen elavult XIX. századi vasutat kellene építeni, hanem modern mágnesvasutakat. A modern vonatok már 500, sőt 600 km/h-val is tudnak haladni. 380 km egy órán belül megvan. https://m.blog.hu/ar/aranylanyom/image/gyerek_1.jpg Nemhogy nem kezdődött el a jövő, de még a múlt sem fejeződött be.
Akitlosz
2023. november 03. 23:40
Akkor, amikor Kína ad rá pénzt. Magyarországon csak saját pénzből hitel nélkül kb. semmi sem épül állami beruházásban. Érdekes, hogy a Bratislava ellen epét hányó narancsbolsevikok menyire lelkesen belgrádoznak. A város magyar neve Nándorfehérvár. Meglehetősen szelektív a magyar nyelvérzékük. Valami következetességet nem ártana belevinni az anyanyelvvédelembe. Tudományos neve meg Singidunum. Miért kell szláv elnevezéseket használni Magyarországon? A Mandiner lvivezik folyton. Pedig úgy aztán tutira nem nevezték a magyarok azt a várost az elmúlt ezer évben. Már az ukrán nyelv is menőbb, mint a magyar? A tót nyelv meg nem? Érdekes hozzáállás. :-( Akkor legyen kész a vasút, ha Nándorfehérvárra megy! "Belgrádba" menjen Szijjártó meg a cikk szerzője!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!