Újra érkeznek a sárga csekkek: döbbenetes adatot közölt a rendőrség

2023. november 23. 19:01

A napokban közel hatszáz sebességtúllépést rögzítettek csak Pest vármegyében.

2023. november 23. 19:01

A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás, ennek ellenére számos jogsértést tapasztalni közútjainkon. Az elmúlt napokban több településen üzemelték be a sebességmérő készülékeket a rend őrei, mutatjuk a negatív rekordereket – írja a Police.hu.

A rendőrség csütörtökön arról számolt be, hogy a balesetek megelőzése és a közlekedésbiztonság erősítése érdekében a jövőben is minden lehetséges eszközzel igyekeznek kiszűrni a forgalomból a legfőbb baleseti okokként számon tartott szabályok megszegőit.

A napokban közel hatszáz sebességtúllépést rögzítettek csak Pest vármegyében

– közölték.

A rekorderekkel kapcsolatban arról számoltak be, hogy lakott területen belül a megengedett 50 helyett 97 km/h-val hasított Tápióbicskén egy sofőr, míg egy másik 112-vel Üllőn,

egy harmadik pedig 128-km/h-val Maglódon.

Az is kiderült, hogy a három sofőr száguldozása összesen 676 ezer forintos közigazgatási bírságot jelent.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Varga György

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vermacska
2023. november 24. 07:36
A baleseteket osztállyozák, mi volt az elsődleges oka. Itt a gyorshajtásnak kb 30%-ra jön ki. Na ebből a 30%-ból kb 40% az absolut gyorshajtás, amit a derék rendőrők mérnek és büntetnek. A 60% az relativ gyorshajtás, senki sem méri, senki sem bünteti , és mellesleg ezt a megoszlást az rendörök és újságírók sem igen szokták hirdetni. Összesen a balaeseti okokból kb max 15% absolut gyorshajtás miatt akarják mindenhol szivatni az autosokat lassitással, még több kamerával . A több ok meg le van szarva!
Reszelő Aladár
2023. november 23. 22:49
Tapasztaltam. Zala megye, 2x2 sáv középen szépen elválasztva. A szakasz végén a rend bátor őrei. A tempó 105km/h. Az összeg 39 ropi. Csak utólag tudtam meg, hogy bár logikus lenne az autóút minősítés, ez attól még nem az. A maximum tempó pedig 90 km/h. Nem esett jól.
need-info
2023. november 23. 20:22
Én a legdurvábban azokat büntetném, akik nem tartják be a jobbra tartás szabályát és blokkolják a bal sávban a haladást. Sokszor emiatt torlódik fel a sor és jönnek a balesetek. Ezek az emberek balfaszok és nem nézik a tükröket sem.
nempolitizalok-0
2023. november 23. 19:20
M0-n gyorsan meg lehetne keresni az eurolibsi csürhe által visszafogott pénzeket. Én amúgy annak hatására vettem kamerát, hogy egy csákó az M0-n a lehajtó uccsó méterében vágott be elém olyan 140-el, talán 5 centire kerülve el engem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!