Szeretné tudni, mit csinál a DK új igazolása havi 750 ezer forintért? (VIDEÓ)

2023. november 21. 18:59

Kovács Róbertet sporttanácsnoki teljesítményéről kérdezték, de arról láthatóan nem tudott mit mondani; egyébként Gyurcsányéknak sikerült az egykor legdurvább ellenzéki tartalmakat közlő Kőbánya Blues nevű Facebook-oldal szerkesztőjét leigazolni.

2023. november 21. 18:59
Kovács Róbert
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Nem verte nagy dobra a Demokratikus Koalíció (DK), azonban a Mandiner.hu információi szerint már hivatalosan is Gyurcsány Ferenc pártját erősíti az egykor legdurvább ellenzéki tartalmakat, sokak szerint bicskanyitogató posztokat is közlő Kőbánya Blues nevű Facebook-oldal szerkesztője: Kovács Róbert.

Ezt is ajánljuk a témában

Mit lehet tudni az újdonsült dékásról?

Kovács Róbert először 2018-ban próbálkozott a X. kerületben, s bár már ekkor maga mögött tudhatta a kormánykritikus médiahátszelet, nem utolsó sorban a baloldali pártok támogatását, még nem sikerült bekerülnie a képviselő-testületbe. Viszont egy évvel később igen – de egy másik választókerületben, a teljes szivárványkoalíció támogatásával. 2019 őszén a baloldal egy fős többséget szerzett az önkormányzati grémiumban, de a legerősebb ellenzéki párt a Momentum lett, amely 3 egyéni körzetet is bezsebelt Kőbányán.

Kovács e körhöz tartozott,

épp a lilapárt miatt kaphatta meg sportért felelős tanácsnoki pozícióját, amiért jelenleg is havi bruttó 750 ezer forintos illetményt vesz fel.

Csakhogy a gyakorta hatósági szerepben tetszelgő, mindenhol kormánypárti korrupciót kiáltó baloldali képviselő időközben összeakasztotta bajuszát a Momentummal – erről IDE kattintva olvashat bővebben –, amelynek az lett a vége, hogy távoznia kellett ebből a pártból. Kovács sokáig függetlenként tevékenykedett; ám most úgy tűnik, bő fél évvel a 2024-es önkormányzati választások előtt a Gyurcsány-pártban találta meg elvtársait: dékásként felügyeli a kerületi sportügyeket.

Kovács Róbert mögött a baloldali többség, mégsem csinál semmit 750 ezerért

Pontosabban fogalmazva: felügyelné, ugyanis Kovács Róbert az őszi ülésszakot politikai performansszal kezdte – a 3 éve átadott sportligeti futókör garanciális hibáit emlegetve. Az októberi képviselő-testületi ülés előtti estén (21:58-kor) azonnali kérdést intézett a kormánypárti polgármesternek, többek között azt fejtegetve: van-e felelőssége a fenntartó Kocsis Sándor Sportközpontnak a probléma elhárításában?

Holott tudvalevő volt, hogy augusztusban megtörtént a kárfelmérés (bejárás) a Sportligetnél, amin az önkormányzati képviselő is részt vett. Itt azt kérte, hogy amikor a vállalkozó megkezdi a garanciális javításokat, értesítsék, mivel akkor is ott kíván lenni a helyszínen. Ez ugyan megtörtént, levél formájában, viszont a sportért felelős tanácsnok ezt a műveletet már nem tekintette meg. Állítólag elkerülték egymást a felek, és a politikus később érdeklődött a pontos helyszínt illetően. Vagyis Kovács úgy próbált októberben, a kamerák előtt visszaéléseket sejtetni, hogy nem látta, miként kezdődtek el a javítási munkák.

A baloldali képviselő kérdésére Radványi Gábor alpolgármester reagált. Mint fogalmazott, bár az örvendetes, hogy Kovács nyitott szemmel jár Kőbánya utcáin, felfigyel a hibákra, de szerinte nincsen rendjén, hogy „örök elégedetlen ellenzéki politikusként” így juttatja kifejezésre tapasztalatait. Pláne a sportligeti futókör kérdésében,

amelyben mint jól kereső sportért felelős tanácsnok, s mint a képviselő-testület baloldali többségének támogatását élvező politikus igazán intézkedhetne.

„Ön ebben a pozícióban nem partizán, hanem megoldó ember kell, hogy legyen. Az Ön által felvetett problémák megoldására azt javaslom, hogy éljen tanácsnoki jogaival, keresse az ügyek megoldásában érdekelt szereplőket. (…) Ennek hiányában az ilyen és ehhez hasonló képviselő-testületi megnyilvánulásait a kamerák árnyékában csak ócska magamutogatásnak, politikai haszonszerzésre irányuló megnyilvánulásnak tartom” – mondta a fideszes politikus, jelezve, hogy a novemberi ülésre írásbeli beszámolót vár Kovács Róberttől, miben lehetősége adatik részletezni az elmúlt négy évnyi sporttanácsnoki tevékenységét.

Konkrét kérdések maradtak megválaszolatlanul

Eltelt egy hónap, Kovács Róbertnek pontosan ennyi ideje volt arra, hogy számot adjon négy évnyi munkájáról, hogy egzakt válaszokat adjon Radványi Gábor kérdéseire, amelyeket az alpolgármester a novemberi képviselő-testületi ülésen címzett feléje:

  1. A több mint félszáz kőbányai sportegyesület közül hányat és kiket látogatott meg az elmúlt 4 évben?
  2. Milyen módon építette ki a rendszeres kapcsolattartás kereteit?
  3. Az elmúlt négy esztendőben hány kőbányai sportrendezvényen vett részt?
  4. Mely önkormányzati – sportcélú – fejlesztés valósult meg sporttanácsnoki tevékenységének köszönhetően?
  5. Aktivitásának köszönhetően mivel gazdagodott a kerület szabadidős, tömegsport-, valamint verseny-sport-élete?
  6. Mi az, amire sporttanácsnoki tevékenységében a legbüszkébb, amivel Kőbányának a legtöbbet segített?

De a baloldali képviselő nem reagált érdemben – talán mert nem volt mit. (Részletesebben lásd videóösszeállításunkat.) Kovács Róbert előbb Pierre de Coubertin szellemiségéről, a tömegsportolás jelentőségéről kezdett el beszélni; majd viszontválaszába beleszőtte Hajós Alfréd első győzelmét, jelen sportolóink díjazását, megítélését és kiváltságait; mindezt azzal spékelte még meg, hogy állítása szerint az élet azt mutatja: a sportolók és a politikusok közös fotói a sportolni vágyók számát nem, a szavazatok számát viszont növelik.

Négy évnyi tevékenységéről, legfőképpen felelősségéről, amibe sporttanácsnoki tisztsége miatt beletartozik a sportligeti futókör ügye is, nem mondott semmit.

Az ügyben megkerestük Radványi Gábort, ki a következőkre hívta fel a figyelmünket: „Az a helyzet, hogy amit Kovács feltett az októberi képviselő-testületi ülésen, lehet, hogy aktuális, mégis olyan témafelvetés, amely a mindennapi operatív feladatok közé tartozik. Egyébként a kivitelező korrigálni fogja a dékás képviselő által említett problémákat, mégpedig úgy, hogy az az önkormányzatnak egy fillérbe nem fog kerülni. Mindezek ellenére hozta be Kovács a futókör ügyét a testület elé, ami tehát kizárólag az öntömjénezésről szól. Az pedig, ami a novemberi ülésen történt, mindent elmond a sporttanácsnok »teljesítményéről«: semmire nem válaszolt, amit kérdeztem.

A feladatokat, amelyekről érdeklődtem, a baloldali képviselő nem végezte el. Ezeket én végzem el, ahogy eddig is, a tanácsnok úr pedig felveszi a fizetését… a semmire.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gebsi1
2023. november 22. 06:39
Hagyjuk már gyerekek a hülyeséget, az egész magyar politikai társaság döntően, erről szól. Nagy pénzeket vesznek fel a semmiért. Ilyenkor nagy pofával hirdetitek hogy az egyik lop reggel délbe meg este, (miközben mindegyik ilyen),de amikor a Mi Hazánk törvény javaslatot nyújt be arról, hogy a politikus söpredék, legyen bármikor visszahívható a pozíciójából, na akkor kussoltok. Nem véletlen, hogy egyetlen párt sem támogatja, képzeljük el mi lenne ha kénytelenek lennének havi 200 000-ért elmenni dolgozni.
robertdenyiro
2023. november 21. 21:25
"Szeretné tudni, mit csinál a DK új igazolása havi 750 ezer forintért? " Igazából nem szeretném tudni, de van egy tuti tippem: bojlert szerel.
nempolitizalok-0
2023. november 21. 21:03
Nincs szüksége arra, hogy felfogja mit kell csinálnia egy tanácsnoknak. Pedig a magas fizu elvileg épp azt takarná, hogy az állás tulajdonosa profi a területén. Ez egy beülős bolsi és ennyi. Persze ez legyen a kőbányaiak gondja, ők fizetik. Egyébként az EU által 2 milliárddal támogatott, de Karácsonyék amatőrizmusa miatt meg nem épült (a támogatás nyilván elveszett) bringaút Kőbányán is vezetett volna keresztül. Szóval a csóka éppen exponálhatta volna magát egy nagyon is kőbányai érdekeltségű sportügyben.
luxusbatar
2023. november 21. 20:55
Ez egészen szürreális volt :DDDDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!