Sárga csekket küld hamarosan több mint hatszáz embernek a rendőrség

2023. november 10. 20:12

Egy hónap alatt több mint 800 gyorshajtót kaptak el.

2023. november 10. 20:12

Októberben több mint hatvanszor tartottak ellenőrzést a rendőrök a főváros útjain a balesetek, az illegális gyorsulások, „driftelések” és engedély nélküli jármű-átalakítások megelőzése céljából. 

A police.hu beszámolója szerint 

összesen 815 gyorshajtót kaptak el egy hónap alatt.

Mint kiderült, az ellenőrzésekhez civil járműveket is igénybe vettek, és a bő egy hónap alatt több mint 500 intézkedés történt.

Ezen belül sebességtúllépés miatt 157 helyszíni bírságot, 55 közigazgatási bírságot szabtak ki, két esetben közigazgatási jegyzőkönyvet vettek fel. A sebességtúllépésekről összesen 601 leállítás nélküli felvétel készült, ami azt jelenti, hogy 

akiről készült fotó, az hamarosan levelet kap egy sárga csekkel

 – írták.

„Drifteléshez” kapcsolódó szabályszegések miatt 17 esetben szabtak ki helyszíni bírságot, két esetben pedig szabálysértési feljelentés készült – tették hozzá.

Elkötelezettek a balesetek számának csökkentése mellett

A beszámolóban aláhúzták, a Budapesti Rendőr-főkapitányság elkötelezett a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése mellett, ezen belül pedig abban, hogy 

a főváros utcáin ne történjen halálos baleset. 

A BRFK rendszeresen tart és a jövőben is rendszeresen fog tartani hasonló közlekedésrendészeti ellenőrzéseket, valamint külön célellenőrzéseket a többi közlekedőre veszélyt jelentő járművezetők (így a gyorshajtók és az ittas vezetők) kiszűrésére. Ezeket az ellenőrzéseket a 2023. év második felében is kiemelt prioritásként kezelik – olvasható a rendőrség hivatalos oldalán.

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Varga György

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2023. november 11. 09:01
Hogy ez bpesten történ, ez biz leszarom...
Szerintem
2023. november 11. 06:40
Ostoba németek. Akkor majd kiabálnak mást, ami konkrétan nincs betiltva, de ugyanezt jelenti.
connorj
2023. november 11. 05:13
🥰🥰🥰🥰🥰😂🥰🥰🥰🥰🥰 JÖN A TÉLAPÓ: https://m.youtube.com/watch?si=_C3_JKPep-poC8ns&v=AgAHZ2KVk14&feature=youtu.be
sentimental
2023. november 10. 23:16
rezsicsökentett kozmosz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!