Rétvári Bence nem mindennapi meghívást kapott a momentumos Sebők Évától

2023. november 27. 17:55

Az államtitkár szerint az egészségügyi intézmények adósságállománya közötti különbséget gyakran az eltérő adottságok magyarázzák, ezért célszerű, hogy az üzemeltetési kérdésekkel az állam foglalkozzon.

2023. november 27. 17:55
SEBÕK Éva

Sebők Éva, a Momentum parlamenti képviselője a belügyminiszterhez fordulva azt tudakolta, igaz-e, hogy elbocsátásokra készülnek az orosházi és a gyulai kórházban, elsősorban a létesítmény-üzemeltetésben dolgozók körében. Hozzátette: úgy értesült, országos jelenségről van szó; ennek részleteiről kért őszinte kormányzati tájékoztatást. Miért kockáztatják a magyar emberek biztonságát? – kérdezte a képviselő. 

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában azt hangsúlyozta: az intézmények adósságállománya közötti különbséget gyakran az eltérő adottságok magyarázzák, ezért döntött úgy a kormány, hogy az üzemeltetési kérdésekkel 

„ne az orvosi, a szakmai vezetőknek kelljen foglalkoznia a kórházon belül”

hanem az állam lássa el azt, az e feladatokat már most is számos intézménynél ellátó Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) révén. 

Kiemelte: a „gondnoksági tevékenység” átvételével az adósságtermelés egyik okát és az aránytalanságok fontos faktorát kiküszöbölik, hiszen a KEF várhatóan máshogy szervezi meg a feladatellátást. Jelezte, ez nyilván átszervezésekkel, módosulásokkal jár, ugyanakkor 

száznál több „sziget” helyett országos áttekintésben kezelhetik a helyzetet. 

Az interpelláló a választ nem fogadta el, s a Demokrata szerint megjegyezte, legközelebb hoz egy adag antihisztamint, mert úgy látja, államtitkár úr allergiás a számokra. Ezt követően sajátos ajánlattal állt elő: felajánlott „egy üzletet államtitkár úrnak: jöjjön el velem Orosházára”, és akkor elfogadom a válaszát, jelentette ki.

(MTI – Demokrata)

Nyitókép: Sebők Éva, a Momentun képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. október 10-én.
MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bathory-odonke
2023. november 28. 10:57
Kezdem érteni, miért indulhatnak hím egyedek, nőivarú szépségversenyeken...
Perczel Éva
2023. november 28. 07:05
Az antihisztamin rá is ráférne, mert úgy tűnik,hogy ő a súly-és kalória kontrollra allergiás.
Bitrex®
2023. november 27. 21:22
Uramisten! Mivé lett a Parlament, hogy ilyen igénytelen, ápolatlan, zsíros hajú szörnyek képviselőként bekerülhetnek oda. Szégyelljék magukat a választói is!
Aerion
2023. november 27. 21:09
A ma világban két dolognak van jelentése, pontosabban két dolognak m a r a d t jelentése: 1/ Moslék 2/ Nem moslék Ennyi. Több nincs. Ennél szimplifikáltabb világ nem is lehetséges! : D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!