Nyivákol a kézből etetett Telex

2023. november 03. 14:24

Csak az igazat – hazát árulni idegen országok zsoldjában régi kommunista hagyomány.

2023. november 03. 14:24
Apáti Bence
Apáti Bence
Magyar Nemzet

„»El a kezekkel a Telextől!« – harsogja a Telex minapi véleménycikkében. A gyanútlan liberális vagy kevésbé liberális újságolvasó pedig a címet látva azonnal a szívéhez kap, majd ijedten elkezdi falni a lap írását. Remegve futja át a teljes művet, közben gyöngyözik a homloka, kiszárad a szája, és annyira próbál koncentrálni, hogy még a Klubrádiót és az ATV-t is lehalkítja. Hiszen botrány van, óriási, újfent kitört a fasizmus, veszélybe került a sajtószabadság. Az a százszor-ezerszer elsiratott sajtószabadság.

Igen, igen, hazánk sajtójának a szabadsága egy egészen különleges hungarikum, olyan speciális valami, amely 2010 óta havonta megszűnik, de minimum végveszélybe kerül. Akkorába, hogy az ellenzéki sajtó önmaga haláltusájáról, kivéreztetéséről öles betűkkel, szemléletes címlapok segítségével számol be. A legbátrabb újságírók pedig dühösen, emelt hangon kérik számon tizensok éve hol Lázár Jánost, hol Gulyás Gergelyt, hogy miért nem válaszolnak a »független« sajtó kérdéseire, és miért olyan végtelenül gonoszak, hogy minduntalan betiltják az ellenzéki lapokat.

Ilyenkor a sajtót heti rendszerességgel tájékoztató miniszterek nyelnek egy nagyot, megpróbálják visszafojtani a kitörni készülő röhögésüket, és komoly arccal igyekeznek elmagyarázni a saját magukat betiltott, megfélemlített és bebörtönzött újságíróknak identifikált tollforgatóknak, hogy épp a huszadik perce beszélgetnek velük, és hogy ahol a becses Pulitzer-emlékdíjas kérdéseiket fel méltóztatnak tenni, az nem egy szigorúan őrzött börtön, hanem a Kormányinfó, ahol senki nem akarja őket se bántani, se megverni. Néha még kávét is kapnak. De válaszokat minden esetben.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Martin Ethelwolf

Facebook

Idézőjel

Nincs az a ner-ellenszenvem, amitől ti egy csöppet is rokonszenvesebbek lennétek, na.

***

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rigor_mortis
2023. november 03. 23:04
Aranyos ez a beszólás a "kézből etetett" balettpatkánytól!
FeketeFehér
2023. november 03. 21:32
Amúgy Apáti egy végtelenül ostobán hülyeségeket, illetve nettó hazugságokat tartalmazó "cikke" az nem újságírás. Apáti írása, amellett, hogy stílustalan, zavarosan képzelgő, még elképesztően rosszul megírt akármi.
Zokni
2023. november 03. 20:29
“A Telex demagóg ezért olvashatatlan.” - írja Taplóxkettő az ötödiken. Demagóg!? Az egy újság. Híreket közöl. Pl. ezt:”Tovább csúszhat az uniós pénzek kifizetése, újabb kérdések merültek fel a magyar igazságügyi reformról. November 1-jén újabb levelet kapott a magyar kormány két uniós biztostól. Az igazságügyért felelős Didier Reynders és a foglalkoztatásért és szociális jogokért felelős Nicolas Schmit további felvilágosítást kértek a magyar igazságügyi reform „bizonyos elemeiről” – mondta Stefan de Keersmaecker bizottsági szóvivő az EUrologusnak. Mindennek azért van jelentősége, mert ettől az eljárástól függ, hogy Magyarország hozzájut-e a hétéves költségvetésből 13 milliárd euróhoz. Ez a 22 milliárd eurós felzárkóztatási forrásoknak a jelentősebb része, a fennmaradó összeg elérése a korrupcióellenes intézkedésektől függ.” Hol is találja itt ezt a hírt?
sentimental
2023. november 03. 19:13
Ki ez az elmebeteg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!