Elsodort egy rendőrt a jogosítvány nélkül autózó ámokfutó Újpesten, most bíróság elé áll (videó)

2023. november 20. 12:23

A rendőr nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

2023. november 20. 12:23
null

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettének elkövetése miatt a bűnügyi felügyelet alatt álló nógrádi férfit. Az elkövető egy benzinkúton az autót visszatartani igyekvő rendőrt és a polgárőrt elsodorta, akik a földre estek és nyolc napon belüli sérüléseket szenvedtek, számol be az ügyészség honlapja.

Felidézik: 2023. szeptember 19-én este a húszas évei végén járó férfi annak tudatában, hogy megújítás hiányában közel két éve nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel, egy kölcsön kért gépjárművel utazott Budapest felé két utasával. A fővárosba felérve  megállt egy újpesti benzinkúton, ahol egy – polgárőr társával – szolgálatot teljesítő rendőr intézkedést kezdeményezett vele szemben, a jármű közlekedésre alkalmasságának ellenőrzése céljából. A rendőr személyazonosságának igazolására és a jármű forgalmi okmányainak átadására szólította fel a férfit, aki az iratokat nem adta át, 

majd közölte, hogy bár a bal első ülésen ült, a járművet nem ő vezette, hanem a shopjában tartózkodó ismerőse.

Amikor a férfi észlelte, hogy magyarázata a rendőrt nem győzte meg, így az intézkedést folytatni akarta, az elkövető az autót beindította és nagy sebességgel elhajtott. A férfi eközben a járművet visszatartani igyekvő rendőrt és polgárőrt a bal első ajtóval elsodorta, akik ennek következtében a földre estek és nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A férfit – akit korábban már többször elítéltek többek között garázdaság és ittas vezetés miatt – gyanúsítottként hallgatták ki. Emellett a nyomozó ügyészség indítványozta, hogy a férfival szemben rendeljenek el bűnügyi felügyeletet és magatartási szabályként írja elő a vezetéstől való eltiltást, amit a bíróság meg is tett.

A férfi november 20án áll bíróság elé.  Az ügyben a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság fog dönteni.

Nyitókép: Ugyeszseg.hu

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2023. november 20. 13:35
"magatartási szabályként írja elő a vezetéstől való eltiltást" Egy eleve jogsi nélkül vezetőt csak a bezárás tilthat el a vezetéstől..
szintetikus
2023. november 20. 12:49
Kövér elvtárs orkja?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!