Bővül a magyar egyetemi paletta jövőre

2023. november 15. 15:15

Sárospatakból is egyetemi város lesz.

2023. november 15. 15:15

„A Sárospataki Református Teológiai Akadémia eleget tett az alkalmazott tudományok egyetemévé válás törvényi feltételeinek, így 2024. február 1-jétől Sárospataki Református Hittudományi Egyetem néven működik tovább” – derül ki egy új törvényjavaslatból, amely kedd este került fel a parlament honlapjára.

Mint ismert az Akadémiát a felsőoktatási törvény hatályos változatában még főiskolaként tüntetik fel.

Az Infostart cikkében a javaslat alapján arra is rámutatott, hogy az intézmény egyetemmé válásával a 30 állami egyetem mellett februártól összesen 12 nem állami alkalmazott tudományok egyeteme lesz Magyarországon, egy állami és 22 nem állami főiskola mellett.

A hírről Illés Boglárka, országgyűlési képviselő is beszámolt közösségi oldalán:

Nyitókép: Illés Boglárka Facebook-oldala

 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax-2
2023. november 16. 07:38
A VILÁGFI-ERDÉLYI CS.SZABÓ LÁSZLÓ MÉLTÁN--ÉS NEM VÉLETLENŰL-- VÁLASZTOTTA VÉGSŐ NYUGHELYÉÜL A SÁROSPATAKI REFORMÁTUS TEMETŐT.
syphax-2
2023. november 16. 07:35
NAGYON SZERETEM SÁROSPATAKOT ÉS A SÁROSPATAKI EMBEREKET IS. ÉLJENEK ŐK BÁRHOL AZ ORSZÁGBAN DE AKÁR A VILÁGBAN IS. A "PATAKI SZELLEM" A LEG-EMBERIBB ÉS LEG-MAGYARABB! (KATOLIKUSKÉNT MONDOM MINDEZT EGY REFORMÁTUS "FELLEGVÁRRÓL") EMBERSÉG-MAGYARSÁG-JÉZUS KRISZTUS-I SZERETET A LÉNYEGE A "PATAKI SZELLEMISÉG"-NEK.
Akitlosz
2023. november 15. 18:24
Teológia, mint alkalmazott tudomány. Nem csoda, hogy nem sokat ér az egyetemi végzettség.
Átoperált Kiscsoportos
2023. november 15. 16:15
Így már biztos, h 2030-ra a legélhetőbb és leginnovatívabb ország leszünk. Senki nem tudja úgy oktatni a flexelést, mint a magyar református papok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!