Az ördög a számlákban bújik meg

2023. november 07. 20:15

Nagyon nem alszik az ördög.

2023. november 07. 20:15
Morvai Katalin
Morvai Katalin
Magyar Nemzet

„Nagyon nem alszik az ördög. Ez már biztos. S ha már ébren van, jön-megy, terjeszkedik, beletenyerel mindenbe, amibe tud. Rémítget. Igyekszik becsapni. Tegnap épp olyan elektronikus számla képében bukkant fel a mobiltelefonon, amely áramszolgáltatóként már nincs is jelen a környéken. Ettől még kiveri az embert a pánik: jesszus, már megint? − De hisz a minap fizettem! Aztán az első ijedség múltával a thrillereken pallérozódott elme csak kilöki a logikus választ: ez csalás.

Nem lehetünk adósa olyan cégnek, amelytől nem kaptunk semmit. Világosságot főképp. Az ördögnek csupán pénzre van szüksége, és szeretne lenyúlni. Azt hiszi, nem figyelünk eléggé, és a havi befizetési kötelezettségek kusza hálójában nem vesszük észre, ez a kis ficánkoló kukacka csupán csali. Hátha ráharapunk.

Persze ez a próbálkozás tényleg gyengus volt. Maximum feledékenységben szenvedő, esetleg a pénz- és számlaügyeit hanyagul kezelő kerületi lakos vette volna komolyan az E.ON-ügyfélszolgálat levelét. Nem mondom, a tény, hogy a felszólítás olyan e-mail-címről jött, amely akár valós is lehetne ([email protected]), kicsit elbizonytalanított. No de az ördögnek biztosan van olyan számítógépes cimborája, aki ezt el tudja intézni.”

***

Nyitókép: 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tehetős Totó
2023. november 08. 07:21
Megmondta a Böszme: olyan szegény a Nép, hogy számlát sem tud venni!
ügyvéd
2023. november 08. 07:11
Aki hülye (és fizet) haljon meg!
hátakkor
2023. november 08. 06:00
FYA: https://mivanvelem.hu/2023/04/05/ez-vagy-valami-vagy-megy-valahova-2/
Beszélgető
2023. november 08. 04:28
Biztos ami biztos, nem kell befizetni semmit. Ha jön a végrehajtó, annak majd kp-ban…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!