Ausztrália volt miniszterelnökével erősít a Danube Institute

2023. november 21. 15:55

Tony Abbott idén ősszel vendég-előadóként csatlakozik az intézet csapatához.

2023. november 21. 15:55

Ausztrália korábbi miniszterelnöke, Tony Abbott idén ősszel vendég-előadóként csatlakozik a Danube Institute csapatához. Abbott 2013 és 2015 között vezette Ausztrália kormányát, így rendkívül sokrétű politikai és geopoilitikai tapasztalattal rendelkezik. A volt miniszterelnök az elmúlt években több alkalommal is kiemelt vendége volt az intézet programjainak, az együttműködés szorosabbá válásával

rendszeres előadója lesz hazai és nemzetközi konferenciáinknak, valamint a Hungarian Conservative folyóirat szerzőjeként is feltűnik majd.

Abbott közgazdaságtant és jogot tanult a University of Sydney-n, majd Rhodes-ösztöndíjasként Oxfordban szerzett MA fokozatot politikatudományból és filozófiából. Több politikai témájú könyvet írt az alkotmányos monarchiáról és az ausztrál belpolitikáról.

A volt politikus a szabályozás és a közösségi párbeszéd fontosságát hangsúlyozza. Úgy véli, hogy a Danube Institute olyan platformot kínál, ahol értékes eszmecserék és viták zajlanak, ahol az egymástól eltérő gondolatok, vélemények is teret kaphatnak, és ahol a közép-európai régió fontos kérdései megfelelő figyelmet kapnak. A Hungarian Conservative című folyóiratnak adott interjújában korábban kifejtette:

Budapest intellektuális központja lett az angolul beszélő értelmiségiek csoportjának,

akiket – meglátásom szerint – vonzott Magyarország történelme és általános kulturális vonzereje, emellett pedig az Orbán-kormány sikere is.”

A Danube Institute ügyvezető igazgatója, Kiss István elmondta: „Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Tony Abbott csatlakozik hozzánk. Véleményünk szerint Tony Abbott az egyik legkiemelkedőbb élő konzervatív politikus, akinek úttörő migrációs politikája inspirációt jelenthet az Európai Unió számára is. Intézetünk célja a szellemi sokszínűség és az intellektuális párbeszéd előmozdítása, valamint a közép-európai régióban kritikus fontosságú politikai és gazdasági kérdések elemzése. Biztosak vagyunk benne, hogy Tony Abbott szakértelme, illetve munkássága gazdagítani fogja ezt a folyamatot, és hozzá fog járulni a Danube Institute további fejlődéséhez és sikeréhez.”

A Danube Institute-ot a Batthyány Lajos Alapítvány hozta létre 2013-ban Budapesten azzal a céllal, hogy folyamatosan változó világunkban képviselje és formálja a konzervatív és nemzeti értékeket és gondolkodást. A think tank fő célkitűzéseivel összhangban nem csupán feladatának, hanem küldetésének tekinti, hogy időtálló értékeket képviselő hídfőként hazai és nemzetközi szinten egyaránt összeköttetést biztosítson konzervatív gondolkodók, tudósok, politikusok és a közélet iránt érdeklődők számára.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Ceng Shou Yi / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
talpas07
2023. november 21. 23:35
Jellemző, hogy a DK-s trollok csak pénzben bírnak gondolkozni. Nekik a szellemi tartalom nem mond semmit.
Kovács Ubul
2023. november 21. 18:21
Van az a közpénz.
Box Hill
2023. november 21. 17:31
Good on you, mate.
Massimiliano Prospero dArco
2023. november 21. 16:48
ex-mszmp-s? vagy hogyhogy felvették?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!