Érthetetlen, de valaki felgyújtott egy ünnepi színpadot Kiskunlacházán

2023. augusztus 20. 11:37

A lángokat a ráckevei tűzoltók oltották el.

2023. augusztus 20. 11:37
null

Augusztus 19-én, reggel 4 óra tájékán arról tájékoztatták a ráckevei tűzoltókat, hogy a szomszédos Kiskunlacháza Duna-partján lángokban áll egy színpad. Mikor a tűzoltók a helyszínre értek, látták, hogy nem csupán a színpad, de annak előtere is ég, illetve a közvetlenül mellette fekvő sátor is megsérült. A lángokat végül sikeresen eloltották.

A város polgármestere, Répás József megdöbbent az eseten. Kiskunlacháza oldalán a következő felütéssel közölt írást:

2023. Magyarország, Kiskunlacháza. Valaki, vagy valakik úgy döntöttek így oldják meg a problémát...”

Mint írta, az első dolog, ami megfordult a fejében, az az volt, nem hiszi el, hogy a 21. században újra kell élni a barbarizmus korát, „pedig nem kellene, hogy ez visszajöjjön”.

Lehetnek különböző vélemények, eltérő nézetek, miért is ne, de a pusztítás, az nem fér bele – fogalmazott, majd feltette a következő kérdést: „Belegondolt az elkövető abba, hogy mi történik, ha a tűz nem áll meg a színpad szélénél? Szárazabb időszakban akár az egész part az élővilágával együtt a tűz martaléka lehetett volna. Mi lesz a következő? Ha rosszkor nyírja a füvet, akkor megverem, ha száguldozik az utcában, felgyújtom az autóját?”

Répás arról tájékoztatott, hogy a rendőrség és a katasztrófavédelem a vizsgálatot és a nyomozást megkezdte; továbbá bízik abban, hogy hamarosan eredményt tudnak felmutatni, és az elkövetők megkapják méltó büntetésüket.

Bejegyzését azzal zárta a polgármester, évekig mást se hallott, csak azt, hogy régen mekkora élet volt a Duna partján. „Azóta rendbe tettük a partot, fejlesztések indultak, s hamarosan indul a csónakház építése is, ami beindítaná a sportot és a turizmust,

de vannak, akiknek már ezt sem tetszik.”

Épp ezért leszögezte, kialakítás alatt van a parti rendezvények működési rendjének szabályozása, s ezzel kapcsolatban augusztus 25-én 17 órakor egy közös beszélgetésre vár mindenkit – támogatókat és ellenzőket egyaránt.

Kapcsolódó cikkek

Nyitókép: Facebook

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2023. augusztus 20. 17:41
Nem véletlenül az van a háttérben (mert mindig van valami a háttérben), hogy a környéken lakók nyugalmát zavarják a hangos esti színpadi programok? Persze, akkor sem a gyújtogatás a megoldás.
nempolitizalok-0
2023. augusztus 20. 16:15
Magyargyülölő libsi kifejezte nemtetszését a magyarok ünnepe iránt.
5m007h 0p3ra70r
2023. augusztus 20. 15:17
Abban az országban, ahol politikusok tizenéveseket uszíthatnak építkezési kerítések rombolására, ott a színpadgyújtogatáson nem kell meglepődini.
Palatin
2023. augusztus 20. 14:51
Egy országban, ahol a gyurcsányisták már a miniszterelnök lemészárlására hívnak fel utcai felirataikkal, ott minden megtörténhet. Ha a magyarok szeretnék felvirágoztatni az országukat, akkor két dolgot kell felkötniük: a gatyájukat és Gyurcsányt, aki minden baj forrása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!