Az amerikai újságírók aggódnak a sajtószabadság miatt, most már mi is értjük, miről beszélnek

2023. augusztus 04. 08:55

Az Amerikai Egyesült Államok nagykövete beleszólt a Magyar Nemzet szerkesztésébe.

2023. augusztus 04. 08:55
David Pressman, az Egyesölt államok budapesti nagykövete országa zászlójával a kezében a 28. Budapest Pride résztvevői között a Városligetben 2023. július 15-én.
Magyar Nemzet

„Bort isznak, közben vizet prédikálnak a vezető amerikai tisztségviselők. Joe Biden elnöktől Antony J. Blinken külügyminiszterig a tengerentúlon rettenetesen aggódnak a sajtószabadságért a világban és dühösen rázzák az öklüket a sajtójogok betartatásáért, időnként azonban nem szégyellik megszabni egy másik ország független sajtóorgánumának, hogy miről, mit írhat. De az is beszédes, hogy az amerikai újságírók több mint fele aggályosnak tartja a sajtószabadságot a saját országában.

Az Amerikai Egyesült Államok hivatalos budapesti nagykövete beleszólt a Magyar Nemzet szerkesztésébe, ezzel sértve az újságírás szabadságát. Ahogy arról korábban írtunk, a szóhasználatot nem helyeselte a David Pressman vezette diplomácia. (...)

Az Egyesült Államok egyik kormányzati szerve ezzel lényegében meg akarta szabni, hogy a Magyar Nemzet, mint egy független magyar sajtóorgánum, milyen szavakat használhat és mely kifejezéseket nem használhat az egyes cikkeiben – mindezt azután, hogy Joe Biden több millió migránst beengedett az országába déli irányból, de a magyarok vízumkötelezettségét bosszúból jelentősen megszigorította.

Joe Biden szerint egyetlen újságírónak – legyen az amerikai vagy nem amerikai – sem kellene kockáztatnia az életét és a megélhetését az igazság keresése közben. A jelek szerint ugyanakkor mindez nem vonatkozik a magyar újságírókra, akik tényállást közölnek egy hivatalos diplomáciai intézkedést követően és tájékoztatják a lakosságot.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hangillat
2023. augusztus 10. 19:14
Ultraliberalizmus az Az igazi!!! A liberális, és ballerek szoc. , kom. , stb megtűrt, társutas. Kézikönyv -szótár definiál a média-árják árjábbikjainak tanácsot adó csúcs médiább-árja, akinek a pénzvilágfiak árjája ad megbízást, pénzt , aminek árja helyes irányba tereli az internáci szabadsajtós sajtószabadságot. Presswomanus- Magyar Nemzet viszony: sajtot a satuba és lenne sajtoltszabadság.
parrlev
2023. augusztus 06. 14:28
David Pressman nem rokonja Kun Bélának?! A hasonlóság külsőre és a beszédeiben is megmutatkozik.
Bendzsó Boy
2023. augusztus 04. 17:22
Gyarmati helytartói szerepkörben a száját túráztató BÁCSINÉNI-nek ideje volna hazamennie! Szórakozzon otthon, mert amit tesz itt kontraproduktív!
Lajoss
2023. augusztus 04. 16:46
Ekkora hülyeséget már a birkáitok sem kajálnak be..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!