A lebukott viccmester

2023. augusztus 10. 21:44

Az a tuti, amit a bolsevikok mondanak a Hírklikkben.

2023. augusztus 10. 21:44
Horváth K. József
Horváth K. József
Magyar Hírlap

„Az önmagában nem meglepő, ha Föld S. Péter viccel, még a jobb létre szenderült pártállami Ludas Matyiban is humorizált anno. Bár akkor könnyű volt, mert az emberek kínjukban anélkül is röhögtek, hogy valaki poénokat fabrikált volna. Akkor arra figyelt vicceivel Föld S. hogy meg ne billenjen a proletárdiktatúra egyensúlya. Akkor ilyesmin nevettek/vicsorogtak az emberek: »Szovjet kérdőív: 1. Ki a példaképed? 2. Miért pont Lenin?«

Lássuk, hogy viccel ma Föld S. Péter. Rétvári Bence nyilatkozatán igyekszik csiszolni ironizáló képességét. Méghozzá úgy, hogy kihagy belőle részeket. Részint azért, hogy jó bolsevik szokáshoz méltóan kivonja belőle az igazságtartalmat, részint pedig azért, hogy igyekezzék nevetségessé tenni a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárát.

Nézzük, sikerült-e neki?

»A pedagóguspálya egyre vonzóbb a fiatalok számára, az új pedagóguséletpálya-törvény növelte a pedagógushivatás iránti érdeklődést, a pedagóguspályának nőtt a presztízse és a vonzereje.« Eddig az államtitkár, aztán jön Föld S. és viccel. Nem egy fikciós filmből, netán vígjátékból való a mondat, Rétvári Bence nyilatkozta ezt az MTI-nek, teszi hozzá pikírten.

Föld S. azt akarja láttatni, hogy ez a nyilatkozat hazugság, hogy az államtitkár félre akarja vezetni a közvéleményt. Szerinte ugyanis nem vonzó a pedagóguspálya, s az új pedagóguséletpálya-törvény nem növelte a pedagógushivatás iránti érdeklődést. Továbbá a pedagóguspályának egyáltalán nem nőtt a presztízse és a vonzereje. Meg egyébként is, Rétvári az ilyen ferdítésekkel elmehet a sóhivatalba, nyilatkozata úgy nevetséges, ahogy van. Az a tuti, amit a bolsevikok mondanak a Hírklikkben. Még akkor is, ha semmi köze a valósághoz, még akkor is, ha nem az a tuti.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2023. augusztus 13. 15:58
Már semmi sem számít, mi Mandi? Szerző szerint viccel Föld S. és Rétvári Bencét, aki államtitkár, gúnyolni meri, amúgy bolsi és hazudik. Ez mi? Rétvári arról beszélt, h idén hányan felvételiztek pedagógusnak. F. meg arról, hogy milyen állapotok vannak a területen. Katasztrofálisak. Ezt R. is tudja, csak mellébeszél. Szerző is tudja, csak szintén hazudik. Ráadásul egyszerűen ellopja F. egy régi viccét, amiben amúgy épp a bolsevizmussal tréfál. És. Kedves Szerző! MAGA mit csinált az átkosban? Lovasrohamot vezetett a mensevikek élén? De biztos nem farigcsált vicceket a bolsik rovására… Viszont lop poént másoktól, aztán lebolsizza őket. Igazi mai Fideszesként.
llnnhegyi
2023. augusztus 11. 14:18
A fiatalok rajonganak özönlenek a pedagógus pályára! Lásd az idei felvételit! A libbcsikommcsik hazudnak! ATV Somos András liberalbolsevista műsorvezető! Pocsék ember!
nemecsekerno_007
2023. augusztus 11. 08:37
Föld S. egy faszkalap, a Kádár-rendszer kegyeltje volt. Ilyen hosszúra nyúlik a Kádári-kontraszelekció árnyéka. 20+13 év és még mindig ugyanazt szajkózzák, ugyanazok a fasszopók.
Sub-Buferaloc
2023. augusztus 11. 06:29
Földes csak viccelni akart anno és most is. Nem megy neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!